Skip to main content
Leesvoer

Mis dit Niet! 3 Gratis Marketingtrends voor 2019 | Revenue Creative

By 13 december 2018september 20th, 2021No Comments

Het einde van het jaar is inzicht. 2019, een nieuw jaar, en voor veel bedrijven een nieuwe marketing strategie. Welke 3 marketingtrends mogen in 2019 in jouw strategie niet ontbreken. Wij zetten ze in dit blog voor je op een rijtje.

Trend 1: Content (infographics en video’s)

Content blijft populair in 2019. Met veel content op je website, kun jij je onderscheiden, laten zien dat je kennis in huis hebt en het is goed voor de zoekresultaten. In de trends voor 2019 zien we dat het niet alleen maar om geschreven content gaat, maar juist dat beeld steeds belangrijker wordt. Vooral het maken van korte informatieve video’s en het maken van infographics. In een korte tijd krijgt de potentiële klant dan via beeld zinvolle informatie tot zich. Dus jouw taak in 2019: start met het maken van video’s en infographics.

Trend 2: Personaliseren

Een veel voorkomend begrip binnen marketing is personaliseren. Iedereen praat en schrijft erover. Maar ook in 2019 gaan bedrijven steeds verder met het persoonlijker maken van de marketing- en communicatieactiviteiten. Ook het gebruik van chatbots neemt steeds meer toe en deze chatbots worden ook steeds persoonlijker. Bekijk voorafgaand van het maken van je marketingstrategie voor 2019 goed naar je Buyer Journey; op welke plekken kun jij je doelgroep nog persoonlijker benaderen?

Trend 3: Influencers

Influencers in de consumentenmarkt zijn momenteel niet meer weg te denken en erg populair. Zoals we bij punt 1 beschreven is content erg belangrijk, maar kijkend naar de markt maakt iedereen content. Jouw content moet onderscheidend en uniek zijn, wil het aankomen bij de doelgroep. Daarnaast moet je zorgen voor een groot bereik of een nieuw publiek. Daarvoor zijn influencers perfect. Het klinkt misschien gek, maar een influencer kan ook heel goed in de B2B markt. Er zijn steeds meer B2B bedrijven die hier gebruik van maken. Het inzetten van een influencer kan ook voor veel vertrouwen zorgen. De doelgroep ziet dat het gebruikt wordt door iemand met een groot bereik en hij/ zij promoot jouw bedrijf/ product/ dienst. De doelgroep zal denken: als hij het gebruikt, dan wil ik het ook óf dan moet het wel goed zijn.

Bovenstaande 3 punten zijn de belangrijkste en opvallendste marketingtrends in 2019. Hey Marketeer ben jij dus nog bezig met je marketingstrategie en de marketingplanning voor komend jaar? Neem dan bovenstaande 3 punten zeker mee!

Wil jij hulp bij het maken van een online B2B marketingstrategie? Wil jij jouw buyer journey goed in kaart brengen en inspelen op de digitalisering?

contact met ons op.

English