Skip to main content

Groeien als b2b bedrijf, hoe doe je dat? Wat zijn onmisbare aspecten voor je organisatie om te groeien. Wij zetten 4 aspecten voor jou op een rijtje.

Merkverhaal

Het hebben van een sterk merkverhaal. In een merkverhaal omschrijf je waar je organisatie voor staat. Wat zijn jouw kernwaarden, missie, visie, doelen, sterke punten. Je bepaalt je positionering en deze positionering wordt vertaald naar een merkverhaal. Dit merkverhaal moet vervolgens weer terug te komen zijn in alle communicatie. Dan ga je uitstralen wie je bent en wat je wilt uitstralen.

 

Strategie

Een ander onmisbaar aspect voor groei, is het hebben van een strategie. Hoe ga je jouw organisatie laten groeien? Een belangrijke stap hierbij is je klant centraal stellen. Wie is je doelgroep, hoe is deze te bepalen en wat is het kopersprofiel? M.a.w. wat zijn de belangrijkste ‘wakkerligpunten’ van de koper en hoe kan ik die oplossen? Breng dit in kaart door een buyer journey van jouw doelgroep te ontwikkelen. Met het goed in kaart brengen van de Buyer Journey, zie je precies in welke fase, waar en hoe je doelgroep te bereiken is. Dit is cruciaal voor het inzetten van je communicatie en op de juiste momenten in contact komen met potentiële klanten.

 

Website

In deze digitale wereld kun je als bedrijf niet meer zonder website opereren. Een website is cruciaal tijdens de Buyer Journey van de doelgroep. De doelgroep gebruikt vaak online middelen om zich te oriënteren of om verdere research te doen naar een product, dienst of bedrijf. Het hebben van een vindbare en gebruiksvriendelijke website is hiervoor een must. De doelgroep moet eenvoudig op je website terecht kunnen komen en vervolgens zich goed kunnen oriënteren op de website. Om vervolgens getriggerd te worden om vaker terug te komen naar deze plek of om contact op te nemen.

 

Service

Een organisatie is niks zonder goede service. Je werknemers moeten servicegericht zijn en moeten handelen volgens de kernwaarden van de organisatie. Eenzelfde cultuur moet  voelbaar zijn in de gehele organisatie en moet ook uitgestraald worden door alle medewerkers. Slechte service kan een organisatie maken of kraken. Het gaat om het continue optimaliseren van de klantervaring om nieuwe klanten binnen te halen en om van je bestaande klanten ambassadeurs te maken. Dit zorgt voor groei!

 

Heb jij bovenstaande 4 aspecten in orde?
Wil jij groeien met je organisatie en heb je hulp nodig bij het in kaart brengen van je merkverhaal, je strategie, de doelgroep, het uitstippelen van een buyer journey, een nieuwe website of de service?

Vraag direct een internetscan aan! 

English