Skip to main content

De digitale transformatie. Als bedrijf is het niet nieuw om verschillende aspecten binnen jouw bedrijf om te zetten in digitale processen en resultaten. Denk daarbij aan automatiseringsprocessen, machine learning, gegevensbeheer etc. Deze digitale processen zijn onderdeel van het dagelijkse gesprek in de productiesector.

Binnen de industrie en het productieproces vinden al deze innovaties plaats, maar als het gaat om digitale transformatie binnen marketing en verkoop, is dit nog steeds een enorme uitdaging voor veel organisaties.

Marketingautomatisering met een gerichte klantstrategie kan een grote stap voorwaarts zijn in het omarmen van jouw digitale transformatie. Hier zijn vijf redenen waarom je met jou marketingafdeling mee moet gaan met de digitale transformatie.

 

1. Klantgerichte gesprekken zijn van cruciaal belang

De consument van vandaag is verantwoordelijk voor zijn customer journey. Tegen de tijd dat de klant klaar is om het product/dienst te kopen, heeft meer dan 65% al producten digitaal onderzocht en geëvalueerd, voordat hij ooit contact heeft opgenomen met het verkoopteam. Zorg dat jouw klant alle informatie kan krijgen over de soorten producten en diensten en dat hij de juiste informatie ontvangt op het juiste moment in zijn customer journey. Dat zorgt voor vertrouwen en is het begin van een digitale relatie die nog meer kan worden verbeterd door de kracht van Marketing Automation technologie.  

 

2. Verkoop bieden met leads van hoge kwaliteit

Veel bedrijven hebben honderdduizenden consumenten en leads, maar veel van deze hebben een onbekende lead status. Jij hebt een manier nodig om leadprogressie bij te houden, het succes van campagnes te meten en te weten wanneer je je doelgroep moet benaderen. Met het gebruik van marketingautomatisering kunnen bedrijven face-to-face contact opnemen met hun klanten. Follow-up e-mails kunnen binnen enkele dagen worden verzonden, zodat er geen leads worden achtergelaten en jouw automatiseringsplatform kan eenvoudig de effectiviteit van al deze inspanningen volgen en meten. Zo worden koude leads, warme leads en uiteindelijk succesvolle leads.

 

3. Gebruik rapportage om de bijdrage van marketing aan de omzet weer te geven

Gegevens en analyses zijn geen nieuwe data voor een productieorganisatie. Maar gebruik jij je gegevens ook om te beoordelen hoe succesvol uw marketinginspanningen zijn? Want niet alleen rijden leidt tot verkoop, maar ook om te laten zien hoe marketing bijdraagt aan de winst? Marketing automatiseringssoftware biedt unieke weergaven in de het succes van jouw marketingactiviteiten. Door het instellen van jouw eigen leadscore proces, kan data het verhaal vertellen over hoe samenwerken en marketing samen meer gekwalificeerde leads kunnen genereren en vervolgens de totale verkoopkansen vergroten.

 

4. Zorg voor een optimale doorloop tot lange verkoopcyclus

Met lange verkoopcycli moeten fabrikanten voorop blijven lopen om aan de groeiende verwachtingen te voldoen en de concurrentie te verslaan. Marketingautomatisering stelt verkoop- en marketingteams van de organisatie in staat om precies dat te doen wat de klanten willen. Klanten willen niet langer gebombardeerd worden met e-mails en telefoontjes. Het is belangrijk om hen op het juiste moment met de juiste informatie te bereiken. Het opzetten van een reeks strategische campagnes worden ontworpen die bij de behoeften van jouw doelgroep passen. Zowel met tactiek en met rapportage, zal jouw marketingteam op weg gaan naar digitale transformatie.

Het gebruik van best practices en het maken van langetermijnplannen voor wereldwijde marketingautomatisering zijn cruciaal om een omzetgenererende marketingengine te garanderen. Zodra een dergelijk programma is geïnstalleerd, kun je de statistieken gebruiken om een einde te maken aan een traditioneel marketingprogramma en kun je de volledige focus leggen op revenue marketing.

 

5. Klein beginnen voordat je je hele onderneming activeert

Het opzetten van nieuwe digitale marketingprogramma’s is niet eenvoudig. Zonder een sterke digitale aanwezigheid kun je jouw klanten niet ontmoeten waar ze al onderzoek doen naar je producten of diensten. Door het integreren van het marketingautomatiseringsplatform met jouw CRM, kun je snel pilot-campagnes starten voor jouw doelgroep. Daarnaast is het van belang dat er een goede samenwerking is tussen Marketing en Sales. Zodat beide afdelingen de digitale inspanningen versterken.   

Andere delen van jouw bedrijf boeken technologische voortuitgang, laat jouw verkoop- en marketingteams dan niet achter. Het is nu tijd om digitale transformatie te omarmen voor marketing en verkoop! Revenue Creative helpt je graag daarmee!

Lees er meer over in ons E-book: Transformatie in B2B marketing.

Of neem direct contact met ons op!

English