Skip to main content

Leads naar je website genereren, onder de aandacht komen van je doelgroep, interesse wekken en ga zo maar door. Met posts op sociale media wil je als bedrijf opvallen, maar hoe maak je nu een goede B2B post?  Wij geven je 5 tips.

 

Tip 1: Zorg voor een sterke tekst

Social media is een vluchtig medium. Men scrolt snel door het overzicht van Facebook, LinkedIn of Twitter. Belangrijk is dat de tekst meteen pakkend is. De tekst moet niet te lang zijn, want dat gaat niemand lezen. Het moet direct de aandacht trekken. Heel vaak leiden posts naar een artikel, blog, whitepaper of naar de website. Het is belangrijk dat je een aantrekkelijk tekst gebruikt, zodat de lezer getriggerd wordt om door te klikken.

Tip! Om de aandacht te trekken van jouw doelgroep is het verstandig om posts te maken met actuele cijfers, vragen of tips. Deze posts vallen op.

 

Tip 2: Beeld / video

Een effectieve posts op sociale media is minder effectief zonder beeld. Een pakkend beeld dat aansluit bij de tekst. Daarnaast is het van belang dat er herkenning zit in je beelden. Zorg voor een origineel sociale mediadesign, zodat het opvalt bij de doelgroep en dat de doelgroep jouw gaat herkennen tussen de andere posts.

Belangrijk is dat je het beeld afstemt op de het medium. Voor ieder sociale medium gelden andere groottes voor de afbeeldingen. Het is belangrijk dat het beeld in het juiste formaat in de tijdlijn van de lezers verschijnt.

Persoonlijke beelden zijn ook sterk in sociale media posts. Er kan natuurlijk af en toe gebruik worden gemaakt van stockfoto’s, maar persoonlijke beelden zorgen voor herkenning. En uit onderzoek blijkt dat als de bezoeker mensen of dingen herkent, het voor extra engagement zorgt.

 

Tip 3: Vraag collega’s om hulp

Het is eenvoudig om de posts te plaatsen op het bedrijfsprofiel van je verschillende sociale media accounts. Maar om een groot bereik op te bouwen met de posts is het verstandig om je collega’s om hulp te vragen. Vraag of zij de bedrijfsposts delen op hun persoonlijke sociale media accounts. Zo worden je collega’s ambassadeurs van de organisatie. 

 

Tip 4: Varieer in onderwerpen

Een ander belangrijk punt voor een effectieve post is variatie. Ga jij alleen maar je whitepaper promoten op sociale media en publiceer je verder niks, dan is het voor niemand een interessant bedrijf om te gaan volgen. Het moet een goede balans zijn tussen kennis, trends, ontwikkelingen, persoonlijkheid en actualiteiten. Het moet een aantrekkelijk bedrijfsaccount zijn om te volgen.

Tip! Maak een content planning; een planning wanneer je welk onderwerp communiceert, zodat er een goede balans ontstaat tussen de posts.

 

Tip 5: Test het uit!

En als laastste: Test het uit! Met de bovenstaande tips geven wij je handvatten voor het maken van effectieve posts. Maar het belangrijkste om te weten is dat ieder bedrijf weer anders is. Voor iedere branche verschilt het effect van een post enorm. Het is daarom belangrijk dat je verschillende dingen uitprobeert, zodat je weet welke posts het grootste bereik hebben en de meeste verkeer naar de website genereren.

 

Revenue Creative 

Je creëert dus niet zomaar een post, besteed er aandacht aan! Want een sociale media post waarover nagedacht wordt, kan zorgen voor meer bereik en leads naar de website. Wil jij hulp bij het maken van een effectieve B2B sociale mediastrategie? Revenue Creative helpt je graag.

English