Skip to main content

Terugkijkend op de afgelopen jaren zien we dat Sales een steeds belangrijkere afdeling is geworden binnen organisaties; een goede samenwerking met andere afdelingen, het uitstippelen van sales strategieën en het veelal inzetten als een key onderdeel in de strategie van het bedrijf.  Iedere ondernemer streeft naar groei, continuïteit, en het vervullen van de juiste maatschappelijke rol. En daarbij is het hebben van een goede Salesafdeling van levensbelang. 2020 staat voor de deur. Ben jij klaar voor dit nieuwe jaar? Hieronder zetten we de belangrijkste Salestrends voor 2020 voor je op een rijtje:

  1. Opvallen tussen alle merken en bedrijven

De informatie die bedrijven/merken de wereld in communiceren wordt als maar meer en meer. Er is veelal sprake van information overload. Er zijn zo veel dagelijkse communicatieboodschappen van bedrijven, dat de klant steeds specifieker gaat filteren wat hij wel of wat hij niet in zich op wil nemen.

Daarbij geldt zeker dat hoe persoonlijker de communicatieboodschap is afgestemd op de klant, hoe sneller de klant deze boodschap in zich op zal nemen. De persoonlijke messaging kanalen, directe mailings en persoonlijke video’s zullen daarom alleen nog maar meer gaan groeien in 2020. Bedrijven die precies weten hoe zij een individu uit haar doelgroep kan bereiken en op welke momenten ze informatie moeten zenden, zullen veel meer bereiken.

  1. Steeds betere sales systemen – data goed samenvoegen

Doordat de rol van Sales steeds serieuzer wordt genomen en dus belangrijker wordt, worden er ook steeds meer platformen ontwikkeld die alle data van een (potentiële) klant samenvoegt. Erg efficiënt voor de salesmedewerkers, zo kunnen zij alle acties van een (potentiële) klant goed volgen. Waarin je voorheen bijvoorbeeld alle downloads van je e-book kon zien en dan weer los daarvan al het verkeer dat op je contactpagina is geweest, kan dat nu met de nieuwste systemen allemaal aan elkaar gekoppeld worden. Zo zie je precies welke acties jouw (potentiële) klant allemaal heeft uitgevoerd.

  1. Volledige potentie benutten

Door nieuwe technologieën komen er steeds betere systemen, die het uitstippelen van de beste strategie een stuk makkelijker maken. Met behulp van Sales playbooks, kan er precies uitgestippeld worden wat de (potentiële) klant gaat doen. De salesafdeling krijgt dan diverse voorstellen vanuit dit programma wat de ideale volgende stap is om de lead warm te houden. Dit wordt dan gecombineerd met CRM. Het programma Hubspot biedt dit bijvoorbeeld al aan. Wij bij Revenue Creative zijn bekend met Hubspot.

  1. Real-time data – nog persoonlijkere deals

Meten is weten. En tegenwoordig kan alles real-time gemeten worden. Wat ervoor zorgt dat er direct ingespeeld kan worden op deze real-time data. De aanbiedingen naar je klant kunnen zo nog directer en persoonlijker gemaakt worden. Wat dus weer een voordeel zal zijn in deze ‘information overloaded’ samenleving  

  1. Juiste afstemming – zorgt voor tevreden klanten – concurrentievoordeel

De juiste afstemming van je communicatieboodschappen, gemaakt met de data die je bezit van je (potentiële) klant, zal zorgen voor concurrentievoordeel. Hoe beter jij als bedrijf jouw (potentiele) klant weet te benaderen met de juiste content op het juiste moment, hoe meer tevreden de klant zal zijn over jouw organisatie. De klant voelt zich bijzonder, je valt als bedrijf op en je behaalt een voordeel ten opzicht van je concurrenten. Een goed geoliede Sales en Marketingmachine is dus in 2020 erg belangrijk. Deze goed lopende machine krijg je niet zomaar, dat vraagt veel tijd. Daarnaast moeten de juiste systemen goed met elkaar geïntegreerd worden, zodat alle data goed wordt opgeslagen. Als dit systeem eenmaal goed ingericht is, zal dat je heel veel voordeel geven. Én je zult 1-0 voorstaan ten opzichte van je concurrenten.

  1. Nieuwste technologieën

Met alle modernste technologieën is het voor een Salesafdeling steeds makkelijker om haar producten te presenteren. Met de beste kwaliteit foto’s, video’s en de inzet van zelfs hologrammen, kan Sales zijn product/dienst op alle locaties eenvoudig laten zien. Zonder probleem je product presenteren zal dus in 2020 nog makkelijker gaan.

 

Kortom, ben jij voorbereid op 2020? Hoeverre heb jij je data op orde? En doe je daar al iets mee? Een goed lopende organisatie waarin Marketing en Sales goed geïntegreerd zijn in de gehele organisatie, dat is in 2020 cruciaal.

Niet alle middelen in huis? Revenue Creative kan jouw ondersteunende Marketing / Sales team zijn! Alle benodigde marketing specialisten en -tools voor de prijs van één FTE bij ons!

 

Maak een afspraak

 

English