Skip to main content

Wellicht is het één van je doelen dit jaar om beter zichtbaar te worden binnen je doelgroep. Meer leads generen, groeien met je bedrijf en ga zo maar door. Alles begint bij goede zichtbaarheid. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je 6 tips om beter zichtbaar te worden voor je doelgroep.

Tip1: Maak content en plaats deze op je website

Daar is die weer: content! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar content is ook in 2019 heel belangrijk. Bloggen/ vloggen is iets dat je maandelijks moet doen, om jouw bedrijfspagina te voorzien van interessante informatie. Het zorgt dat Google je hoger zet tussen de zoekresultaten en daarnaast straal je voor je doelgroep autoriteit uit. Het gaat namelijk niet alleen om het maken van de content, maar de content moet jouw doelgroep ook raken en overtuigen dat jij de kennis in huis hebt, waar zij opzoek naar zijn. Door middel van blogs en vlogs kun jij dat laten zien. Dus start vandaag nog met het maken van een contentplanning voor het komende jaar. En ook al heb je misschien niet heel veel tijd voor het maken van content, zorg dat je minstens 1 blog per maand publiceert.

Tip 2: Sociale mediastrategie

Sociale media: LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat…. Veel verschillende sociale media platformen, veel verschillende manieren van communicatie. Veel bedrijven weten niet waar te starten als ze denken aan sociale media. Ze doen vaak alles of niks, communiceren dezelfde boodschap op alle accounts en geven soms als reden het niet te doen, omdat ze dan de hele dag actief moeten zijn. Maar dat is helemaal niet waar. Sociale media is belangrijk voor je zichtbaarheid en het is zeker een gemiste kans als je daar niet in meegaat. Je hoeft helemaal niet gebruik te maken van alle sociale media platformen en je hoeft helemaal niet 24/7 online te zijn.

  • Onderzoek welke sociale media gebruikt worden binnen jouw doelgroep;
  • Kies deze sociale media uit;
  • Creëer content en plaatst minimaal één keer per week een post;
  • Reageer op anderen.

Sociale media is uitermate geschikt om zichtbaar te blijven bij je doelgroep, kennis te delen, in contact te komen met je doelgroep en een personal brand te creëren. Kleine moeite, groot effect. Start direct!

Tip 3: Offline events/ informatiebijeenkomst

Het organiseren van een gratis informatiebijeenkomst is voor de doelgroep laagdrempelig om kennis te maken met je bedrijf. Het is persoonlijk en je bedrijf krijgt een gezicht, omdat men je echt kan ontmoeten. Het is daarnaast een mooie manier om te laten zien wat je in huis hebt. Geef wat gratis informatie weg, deel kennis, maak persoonlijk contact met je doelgroep, beantwoord vragen. Een goede eerste indruk, zorgt ervoor dat men vertrouwen in je krijgt.

Tip 4: Communiceer op de juiste momenten in de buyer journey

Communiceren op de juiste momenten in de buyer journey, iets dat vaak terugkomt in onze blogs. Het is een erg belangrijk punt, want communiceren kunnen we allemaal, alleen effectief communiceren is iets anders. Op het juiste moment, de juiste boodschap verzenden aan de juiste doelgroep, dat vraagt om een het goed in beeld brengen van de buyer journey van je doelgroep.

Tip 5: Promoot je berichten met betaalde advertenties

Een andere effectieve manier om je doelgroep te bereiken, is het inzetten van betaalde advertenties. De sociale media platformen geven je de mogelijkheid om jouw content in de tijdlijn van je doelgroep te plaatsen. Je betaald daar voor, maar de juiste content komt dan wel terecht bij de juiste doelgroep.

Tip 6: SEO

Wie over online vindbaarheid praat, denkt vaak ook aan SEO (search engine optimalisation). Je doelgroep heeft vragen en zoekt antwoord op deze vragen door te zoeken in een zoekmachine. Waar voorheen de doelgroep met enkele woorden zocht, zoekt hij momenteel een hele vraag. Daarmee is er een verschuiving gaande van een brede zoekopdracht naar een long-tail keyword. Google selecteert voor jou de beste content die antwoord geeft op jouw vraag. Nu is het aan jou de taak om zoveel mogelijk bruikbare content te maken. Belangrijk hierbij is dat de lezer van jouw content ook ziet dat jij meer onderwerpen hebt over dat onderwerp. Dit is een nieuwe SEO-trend die gerealiseerd kan worden met Topic cluster pagina’s; een basis voor een pillar page. Dit houdt in dat je een pagina hebt voor een hoofdonderwerp, bijv. Marketing Automation en vervolgens deze pagina opgedeeld  is in verschillende subonderwerpen die aansluiten bij dit hoofdonderwerp. Via diverse links naar deze subtopics, kan de bezoeker verder komen op de website en dieper in gaan op het onderwerp dat hij interessant vindt. Deze Topic cluster pagina’s kunnen goed gerealiseerd worden met het programma Hubspot. Wij bij Revenue Creative hebben SEO expertise in huis en helpen je graag met het maken van deze Topic cluster pagina’s.

Revenue Creative helpt jouw zichtbaarheid vergroten

Wij helpen je graag je zichtbaarheid binnen je doelgroep te vergroten. Naast het uitstippelen van een digitale strategie, het in kaart brengen van je buyer journey, zorgen we ervoor dat alles geïntegreerd wordt in de gehele organisatie. Dat de manier van communiceren past bij de bedrijfscultuur en dat alle medewerkers handelen volgens eenzelfde strategie. Eenzelfde proces en strategie in de gehele organisatie, dat uiteindelijk zorgt voor het winstgevend maken van je marketing.

plan direct een kennismakingsgesprek!

English