Skip to main content

2020 ben jij er klaar voor? Hieronder zetten we de belangrijkste trends en ontwikkeling op het gebied van marketing en communicatie op een rijtje. Zodat je met jouw bedrijf online komend jaar kunt gaan groeien:

  1. Automatisering

Door de automatisering van marketingactiviteiten kan marketing sneller en nog effectiever ingezet worden. Met Marketing Automation programma’s kan met de juiste data, veel geautomatiseerd worden. De gehele klantreis wordt eerst goed in kaart gebracht en vervolgens zo ingericht met deze online programma’s dat leads aan je gebonden worden en deze leads tijdens de hele klantreis de juiste informatie via de juiste kanalen ontvangen. Door gebruik te maken van Marketing Automation zullen leads sneller converteren. En dat is wat je wilt!

  1. Video blijft groeien

Videocontent is de nieuwe standaard als het gaat om content. 72% van de mensen geeft aan liever een video te zien dan een bericht te lezen. Video past in iedere fase van de klantreis en zal dus in 2020 ook in jouw klantreis op meerdere plekken moeten terugkomen. Er zijn meerdere effectieve manieren om video te implementeren in je online strategie. Bij Revenue Creative brengen wij graag met jou in kaart op welke plekken video een effectieve rol kan spelen in jouw digitale strategie.

  1. Merkbeleving

Iemand die online actief is, ziet op een dag heel veel diverse content van bedrijven voorbij komen. Jij moet onderscheidend zijn tussen al deze bedrijven. Wat maakt jou anders dan andere bedrijven? Dit is een vraag die je in 2020 heel erg duidelijk voor ogen moet hebben. Niet alleen het antwoord op deze vraag is cruciaal, maar ook de uitvoering. Kijkend naar je website, je content uitingen en alle online marketing: komt jouw identiteit hier goed naar voren? Roep jij de emotie op bij je klanten die je op wilt roepen? Ben jij onderscheidend ten op zichte van je concurrenten. Ga jij de interactie aan met je doelgroep op een onderscheidende manier?

Kun jij deze vragen allemaal goed beantwoorden? Erg belangrijk in 2020, zodat de doelgroep weet wie jij bent, jou wilt volgen en een trouwe fan wordt van jouw bedrijf!

  1. Voice search

Deze trend hebben we al eens besproken. De groei van Voice Search en het gebruik van Voice Assistents groeit in 2020 heel hard door. Gebruikers blijven typend zoeken, maar gaan steeds meer sprekend zoeken. Enkele feiten op een rijtje:

  • Maar liefst 500 miljoen hebben Google Assistent al gebruikt
  • Via Voice Search worden vooral veel open vragen gesteld. Belangrijk dus ook om als bedrijf met je content hier op in te spelen
  • Vooral onder jongeren is het gebruik van Voice Search groot. Meer dan de helft van de jongeren gebruikt Voice Search meer dan de normale typende manier van zoeken.
  • De zoekvragen via Voice Search zijn een stuk langer, dan de typende vragen. Ook hier moeten bedrijven met hun online strategie de komende jaren op in gaan spelen.
  1. De online mogelijkheden voor B2B groeien enorm

Voor de B2B wereld groeit het aantal online mogelijkheden in 2020 enorm. Google speelt in op deze B2B wereld. Het is sinds kort mogelijk om via Google Ads de doelgroep in te delen binnen een specifieke industrie en bedrijfsgrootte. Dit biedt veel mogelijkheden voor de B2B markt.

Daarnaast blijft het een terugkomend punt dat in de b2b wereld Marketing en Sales meer moeten samenwerken om te komen tot de beste resultaten. Hun activiteiten moeten goed geïntegreerd worden om leads goed te begeleiden door de gehele klantreis, zodat ze vervolgens een klant worden. Eerder schreven wij al blogs over hoe Marketing en Sales beter kunnen samenwerken.

  1. Cultuur

Kijkend naar de snelgroeiende bedrijven, zien we iets opvallends. De cultuur van deze bedrijven is open en erg flexibel. Er liggen geen traditionele meerjarenplannen klaar die netjes gevolgd worden. Nee, deze bedrijven volgen de actuele data, sturen dagelijks hun plannen bij door te kijken naar de markt, data en de trends/ontwikkelingen. Afwachten, ideeën en plannen toetsen en akkoord krijgen voor uitvoering bij de hogere leiding is vandaag de dag niet meer efficiënt. De jonge online generatie, is snel, vluchtig en weet vaak beter welke beslissingen er genomen moeten worden om het maximale te bereiken. Snel kunnen handelen en direct overal op in kunnen haken, moet dus vandaag de dag kunnen binnen organisaties. Dat vraagt om een erg open en flexibele cultuur. Iedereen moet binnen een organisatie op basis van actualiteiten en data direct beslissingen kunnen nemen, zonder deze eerst te hoeven toetsen bij hogere leiders.

Jouw eigen online marketing team

Hulp nodig bij het bepalen van jouw effectieve online marketing strategie voor 2020? Maak kennis met Revenue Creative. Een innovatief team, dat op de hoogte is van alle trends en ontwikkelingen in marketingland. Samen met jou bepalen we de juiste online marketingstrategie en ondersteunen we je in de uitvoering. Marketing turning into Revenue.

English