Skip to main content

Zeg nou eerlijk het hebben van autoriteit is iets waar we als bedrijven allemaal van dromen. Hoe fijn is het als anderen jou als kennisleider beschouwen binnen je vakgebied. Je beschikt over dusdanige kennis en kwaliteit dat anderen jou als voorbeeld zien. Als autoriteit heb je meer macht, wordt er meer naar je geluisterd en klanten/ organisaties zullen eerder naar je toe komen. Het opbouwen van autoriteit is daarom een veelvoorkomende marketingdoelstelling bij bedrijven. In deze blog vertellen wij je hoe jij in 6 stappen kennisleider kunt worden in je vakgebied!

1. Ken je klant

Om leiderschap op te kunnen bouwen, is het van belang om inzicht te hebben in je klant. Wat zijn zijn wakkerligpunten? Voor deze punten moet jij als bedrijf oplossingen bieden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je jouw klant kunt bereiken. Op welke kanalen is hij actief?

 

2. Ga online op de juiste plekken

Nu je inzicht hebt in je klant, kun je online gaan op de plekken waar je klanten actief zijn. Zorg voor een goede buyer journey, zodat de potentiële klant de gehele reis tot aan de aankoop als prettig ervaart. Belangrijk hierbij is dat dus niet 1 onderdeel goed is, bijvoorbeeld een sterke blog over een wakkerligpunt, maar dat vervolgens ook de vervolgstappen goed worden ingericht, zoals de website, andere kennisdocumenten, zoals e-books en whitepapers. 

 

3. Kennis delen

Nu je weet waar je potentiële klant zit, is het van belang jouw kennis te delen. Het schrijven van scherpe blogs, het posten van goede content op sociale media, het bouwen van een effectieve website etc. zijn allen belangrijke punten om kennisleider te worden in jouw vakgebied.

 

Hulp nodig?

Het is niet altijd even eenvoudig om sterke content te creëren. Revenue Creative heeft een geheel marketingteam klaarstaan die jouw kennis effectief kan vertalen in blogs, de website, content etc. Alle benodigde marketing specialisten en -tools voor de prijs van één FTE bij ons! 

 

4. Stuur bij

Nu je je content regelmatig plaatst, is het belangrijk om te luisteren naar je potentiële klant. Missen zij nog iets? Moet je iets bijsturen in je gedeelde kennis? Gaat het ergens nog niet helemaal goed? Revenue Creative helpt ook bij het inzichtelijk maken van jouw marketingactiviteiten. Wij weten hoe je je activiteiten kan meten! 

 

5. Fans

Als potentiële klanten fan zijn geworden van jouw content, dan willen ze dat graag vaker lezen. Zij abonneren zich bijvoorbeeld op de nieuwsbrief of gaan je volgen en je content delen op de diverse sociale media kanalen. Zij worden jouw fans!

 

6. Jij bent de kennisleider!

Meer potentiele klanten gaan je volgen, je blogs worden goed gelezen en gedeeld en je website veel bezocht. Well done! Je wordt gezien als kennisleider! Nu ben je er bijna! Neem contact op met de warme leads, zodat zij jouw nieuwe klanten worden!

Waar wacht je nog op? Start direct!

Niet alle marketingmiddelen in huis? Revenue Creative kan jouw ondersteunende Marketing team zijn! Alle benodigde marketing specialisten en -tools voor de prijs van één FTE bij ons!

 

English