Skip to main content

Google kondigde afgelopen week een nieuwe grote update aan; Google zal betere resultaten gaan weergeven bij meer ingewikkelde zoekresultaten. Deze nieuwe update wordt door Google de BERT-update genoemd. Hieronder vertellen wij je wat je kunt verwachten van deze update.

Wat houdt de Google BERT-update in?

De BERT-update is een vervolg op de voice-search die in opkomst is. En natuurlijk op de ontwikkeling van de long-tail keyword. Eerder schreven we een blog hoe je als bedrijf moet gaan inspelen op de long-tail keyword. Google zegt het volgende over de BERT-update:

“Deze verbeteringen zijn gericht op het verbeteren van taalbegrip, met name voor meer natuurlijke taal / conversatie-zoekopdrachten, aangezien BERT kan helpen bij het zoeken naar een beter begrip van de nuance en context van woorden in zoekopdrachten en deze zoekopdrachten beter matchen met nuttige resultaten.

 In het bijzonder voor langere, meer gemoedelijke zoekopdrachten of zoekopdrachten waarbij voorzetsels als ‘voor’ en ‘om’ veel betekenen voor de betekenis, zal Search de context van de woorden in uw zoekopdracht kunnen begrijpen. U kunt zoeken op een manier die voor u natuurlijk aanvoelt. “

Google gaat zich dus nog meer richten op zinvolle content, zodat de écht zinvolle content hoog in de zoekresultaten verschijnt. Het gaat om natuurlijke content i.p.v. SEO geoptimaliseerde teksten.

Wat is belangrijk voor jou als bedrijf?

Als je altijd bezig bent met SEO, dan weet je dat dit continue vraagt om aanpassingen. Google verandert voortdurend haar strategie, hierdoor moeten bedrijven zich ook continue aanpassen aan deze veranderingen. Allereerst is het belangrijk dat je als bedrijf inspeelt op de vorige updates van Goolge: de Topic Pages en Pillar Pages. Als je dit toepast, dan kun je verder gaan met het toepassen van punten die van belang zijn voor de BERT-update. Bij de Google BERT-update is het belangrijk dat je let op:

  1. Unieke, onderscheidende content. Creëer content die onderscheidend is en antwoord geeft op de hoofdvragen (wakkerligpunten) van jouw doelgroep.
  2. Snelle pagina’s. Hoe sneller, hoe beter.
  3. Een sterke website structuur, waarin de zoekende persoon eenvoudig de content vindt waar hij naar opzoek is + eventueel meer informatie vindt. Lees hier ook over in onze vorige blog.
  4. Linken met interne pagina’s. Een goede structuur vraagt ook om het bieden van relevante content en het blijven aanbieden van relevante content. Zodat de bezoeker van de ene zinvolle pagina naar de andere zinvolle pagina gaat. Goed aansluitende content op elkaar doormiddel van interne links.

Wanneer wordt deze update verwacht?

Wanneer deze nieuwe Google-update in Nederland zal worden uitgerold is nog onduidelijk. Maar het is voor bedrijven al erg zinvol om hier nu al mee aan de slag te gaan, zodat je goed bent voorbereid!

Hoe staat het met jouw vindbaarheid? Ben jij goed vindbaar op de vragen/wakkerligpunten van je doelgroep? Of kun je hierin nog wel wat hulp gebruiken?

Maak kennis met ons online Marketing team

Maak een afspraak

English