Skip to main content

De digitale wereld vraagt om een andere aanpak van marketing. Waarin voorheen traditionele marketing succesvol was, moet er vandaag de dag heel anders omgegaan worden met marketing. De komst van het digitale tijdperk vraagt om een andere aanpak. Niet alleen een andere aanpak wat betreft de marketingmiddelen, maar ook een andere aanpak van het marketingteam. Welke samenstelling heeft jouw team vandaag de dag nodig om succesvol te zijn?

 

De T-shaped professional

Een andere samenstelling van het marketingteam is door de komst van het digitale tijdperk nodig. Waarin het voorheen een must was om voor ieder specialisme diepe experts te hebben, is dat vandaag de dag niet efficiënt meer.

Marketingteam vóór het digitale tijdperk

Schermafbeelding 2018-09-04 om 12.36.46

Het nieuwe digitale tijdperk brengt een nieuw begrip/functie met zich mee: de T-shaped professional.

Een T-shaped professional is een persoon met specialistische kennis op het eigen vakgebied die ook de vaardigheden heeft om over de grenzen van zijn eigen discipline heen te kijken en de verbinding te leggen met andere disciplines. 

Een T-shaped professional heeft inhoudelijke expertise van zijn discipline, maar heeft daarnaast ook de vaardigheden om zich te verbinden met andere disciplines. Hij heeft geen eenzijdige focus op zijn discipline, maar hij verspreidt zijn focus om ook andere disciplines te begrijpen. Wat resulteert in een betere en efficiëntere samenwerking tussen de disciplines. En een betere samenwerking tussen de disciplines zorgt weer voor een beter resultaat. Met deze T-shape focus kan het maximale rendement eruit gehaald worden.

Waarin voorheen de medewerker gespecialiseerd was op één marketingactiviteit, heeft deze T-shaped professional een beetje kennis en inzicht van alle disciplines. Hij heeft wat kennis over data, sociale media, sales etc. Op deze manier maakt het samenwerken makkelijker, efficiënter en sterker.

Marketingteam digitale tijdperk: T-shaped professionals

Schermafbeelding 2018-09-04 om 13.18.35

 

Voor het beste resultaat

In dit digitale tijdperk heb je maar beperkt de tijd. Het gaat allemaal erg vluchtig en ook jij met je marketingafdeling moet hier op inspelen. Een T-shaped professional is vandaag de dag een professional die niet in jouw team mag ontbreken. Professionals in jouw team die elkaar dusdanig versterken om de beste resultaten te bereiken.

Een sterk team, een team dat aansluit bij het digitale tijdperk, zal ervoor zorgen (in combinatie met een effectieve online strategie) dat de investering in marketing en sales daadwerkelijk zal bijdragen aan groei van je organisatie.

 

Revenue Creative helpt u graag!

Ons hybride team (uiteraard T-shaped) zorgt voor verbetering van de operationele marketing & salesprocessen en helpt bij het uitvoeren van het samengestelde online marketingprogramma.
Wij helpen bouwen aan de transformatie van de marketingafdeling naar de online wereld. Om zo te komen tot winstgevende marketing. 

In ons e-book lees je meer over de transformatie van marketing in de B2B-markt.
Download hier GRATIS ons e-book.

www.revenuecreative.com 

English