Skip to main content

Het belangrijkste doel als b2b-marketeer is als het goed is het genereren van kwalitatieve b2b leads. Een lead is de start van een spoor naar een nieuwe klant. Iedere marketeer wil meer van deze b2b leads. In deze blog geven we enkele tips wat effectieve manieren zijn om meer b2b leads te genereren.

Voordat we aangeven welke activiteiten echt werken voor het krijgen van zinvolle leads, vertellen we eerst een feit:

Hubspot publiceerde onlangs cijfers met gegevens waar de meeste leads vandaan komen. Zoals in de onderstaande afbeelding te zien is, komen veel leads uit sociale media, advertising, blogs, emailmarketing etc. Maar de herkomst van een heel groot gedeelte van de leads is onduidelijk. In de afbeelding is te zien dat de hoogste staaf zich bij ‘’others’’ bevindt. Dus voor het grootste gedeelte weet eigenlijk niemand waar de b2b-leads precies vandaan komen.

Vaak zijn deze onverklaarbare leads, leads vanuit een samenstelling van marketingactiviteiten door de jaren heen.

 

Gebruik Google Analytics

Om op een effectieve manier leads te generen, is het allereerst verstandig om te onderzoeken waar je huidige leads vandaan komen. Gebruik je Google Analytics? Zo niet, zorg dat je dit snel toepast op je website. Op deze manier kun je eenvoudig achterhalen hoe je bezoekers binnenkomen op je website en hoe je aan je leads komt.

We zullen nu 4 manieren beschrijven hoe je meer b2b leads kunt genereren.

 

Sociale media strategisch inzetten

1.     Zorg ervoor dat je sociale media posts linken naar je website. En zorg daarnaast dat deze linkjes in de posts op de juiste landingspagina terecht komen. Zodat de bezoeker zo min mogelijk handelingen hoeft te verrichten om op de voor hem juiste pagina terecht te komen.

2.     Een effectieve manier om leads te genereren is om op je Facebookpagina de mogelijkheid aan te bieden om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

3.     Gebruik call-to-action in je posts. Stimuleer je volgers om over te gaan tot actie. Ben niet bang om je eigen bedrijf te promoten.

4.     Zorg voor een herkenbare strategie. De doelgroep moet jouw berichten herkennen, zodat ze continu de link leggen naar je bedrijf. Het bedrijf komt dan in de ‘Evoked Set’ van de doelgroep. En dat is wat je wilt. Communiceer in eenzelfde lay-out en communiceer consistent.

 

LinkedIn is succesvol

Gebruik Linkedin voor het genereren van b2b leads. Uit diverse onderzoeken blijkt dat LinkedIn het beste sociale media platform is voor het genereren van b2b leads. Daarna volgt Facebook.

LinkedIn heeft een erg groot bereik onder zakenmensen. Maar ook op LinkedIn gebeurt het genereren van leads niet vanzelf. Hieronder geven we enkele tips hoe je effectief LinkedIn kunt inzetten in je strategie:

1.     Ben actief en ben consistent. Zorg dat je regelmatig dingen publiceert, zodat de doelgroep continu geconfronteerd wordt met jouw content. Ben daarnaast actief met het connecten met mensen. Zorg dat je veel connecties hebt.

2.     Zorg dat je bedrijf een eigen up-to-date LinkedIn bedrijfsprofiel heeft. Alleen met een persoonlijke LinkedIn kom je er niet.

3.     Participeer in groepen. LinkedIn heeft een groot aantal groepen in diverse branches. Word lid van deze groepen en deel actief content hierin.

4.     Zet betaalde advertenties in. Op deze manier bereik je een nog grotere groep binnen je doelgroep.

 

Creëer consistent zinvolle content

Content marketing is een succesvolle bron voor b2b leads. Je moet het alleen wel op de goede manier doen.

1.     Webinars. Zoek een onderwerp dat past binnen jouw content strategie en plan een webinar rondom dit onderwerp. Het is een effectieve manier om je doelgroep meer informatie te geven. Het sluit daarnaast helemaal aan bij de trends en ontwikkelingen. Video’s zijn momenteel hotter dan hot en erg effectief. Het organiseren van een webinar is een relatief goedkope manier om je boodschap onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

2.     Schrijf blogs en artikelen met relevante content en onderzoeksresultaten. Recente resultaten zijn interessant voor de doelgroep. En daarnaast zijn cijfers en harde feiten goede triggers om de doelgroep te overtuigen.

3.     Video’s. Deel je kennis in video’s. Video en beeld zijn momenteel een van de belangrijkste manieren van content. Deel de informatie van een blog bijvoorbeeld in een video. Zo creëer je een vlog.

4.     Blog. Bloggen is verreweg de beste manier om content te delen. Je kan je kennis delen, de identiteit van het bedrijf laten zien en de vragen van je doelgroep beantwoorden. Het is simpel, maar zorg dat je het consistent doet en de juiste content geeft. In deze tijd, kun je er niet meer om heen als organisatie. Je moet een blog hebben.

De bovenstaande content mogelijkheden kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden. Zo kan een blog in de vorm van een video een vlog worden, onderzoeksresultaten kunnen gepubliceerd worden in een blog en een webinar kan een goede aanvulling zijn op een content topic.

 

Deel je kennis over een bepaald onderwerp

Een effectieve manier om b2b leads te genereren, het helpen van je toekomstige klant een mening en een voorkeur te ontwikkelen d.m.v. relevante content over het onderwerp te geven.

–        Ontwikkel een e-book met interessante informatie voor je doelgroep;

–        Bied deze content online aan;

–        Jij ontvangt veel nieuwe e-mailadressen.

En zodra jij een nieuw e-mailadres hebt ontvangen, is dit het begin van een nieuwe b2b lead. Die je moet gaat voeden met zinvolle content.

Het aanbieden van kennis in de vorm van een infographic, video, e-book, whitepaper etc. is alleen effectief als het online wordt aangeboden. Want op deze manier kun je de bezoeker om zijn e-mailadres vragen.

 

Hulp nodig bij het generen van b2b leads?

Heb jij hulp nodig bij het generen van effectieve b2b leads? Het inzetten van je sociale mediastrategie op een effectieve manier, het creëren van onderscheidende content en het weggeven van kennis. Wij bij Revenue Creative helpen je graag! Heb je trouwens onze video en e-book al bekeken?

Revenue Creative levert business value door mee te denken vanuit de ondernemers-, sales- en marketingdoelstelling. Wij adviseren B2B klanten over hun (digitale) sales- en marketingstrategie en de organisatorische impact daarvan. Ons hybride team zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van de digitale verbeteringen en het behalen van de marketing- en salesdoelstelling. www.revenuecreative.nl

English