Skip to main content

Marketing checklist

Met deze checklist weet je of je de goede kant op gaat met je marketingactiviteiten

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en als bedrijf is het vaak lastig om deze snelheid bij te houden. Je ziet bij veel bedrijven dat juist door die snelheid, ze de focus op de kwaliteit van hun marketingactiviteiten verliezen. Ze hebben sociale media, ze hebben een website, ze verzenden af en toe en nieuwsbrief. Hartstikke goed, maar is het ook effectief? Ik bedoel het alleen doen van een aantal marketingactiviteiten betekent nog niet dat het ook effect heeft. Het gaat om de marketingstrategie passend bij jouw bedrijf en aansluitend op jouw doelgroep. En het gaat om een marketingstrategie die inspeelt op de marketingtrends van 2019. 

Wij maken het je gemakkelijk door in onderstaande checklist alle belangrijke marketingtrends op te sommen. Pas jij ze allemaal al toe?

 

Waardevolle content creëren

Content waar jouw doelgroep wat aan heeft. Bruikbare content; content in de vorm van een video, infographic of vakinhoudelijke content door middel van een e-book of whitepaper. 

 

Data driven marketing

Aan de hand van je data, je marketingactiviteiten aanpassen.  Voorbeeld: opent de doelgroep volgens jouw data op dinsdagochtend de nieuwsbrief het beste, dan verstuur je vanaf nu alleen nog maar de nieuwsbrief op dinsdagochtend. Belangrijk is dat je al je huidige marketingactiviteiten meet! Zodat je bruikbare data hebt en jouw marketingstrategie daarop kan aanpassen. 

Meet jij al jouw marketingactiviteiten? Weet jij of je het goed doet? 

 

Kom erachter en vraag onze internetscan aan!

 

Van desktop naar mobiel 

Waar in de Business to Consumer (B2C) markt al een lange tijd een mobielvriendelijke website onmisbaar is, zien we dat nu ook echt gebeuren bij Business to Business (B2b). In de B2B markt worden momenteel steeds vaker webshops en websites bezocht via een mobiele telefoon. Hoe breng je nou goed jouw boodschap over op een veel kleiner schermpje? Veel bedrijven vinden dat lastig. Veel functies die een website bieden, zijn niet (goed) zichtbaar op mobiele websites. Bijvoorbeeld een video als header. Hetzelfde geldt voor stukken tekst. Op een mobiele website is de tekst al heel snel te lang. Hoe krijg je dezelfde ervaring op een mobiele website als op een desktop? 

Al met al lastige vragen voor een B2B bedrijf, maar wij hebben daar alle ervaring mee en kunnen je daar mee verder helpen. 

 

Gepersonaliseerde content

De online doelgroep wordt steeds groter en groter en de concurrentie groeit hard. Het maken van gepersonaliseerde content wordt dus steeds belangrijker. Focus met je content op de wensen van je brede doelgroep. 

Tip! Splits jouw doelgroep in verschillende subdoelgroepen. Dit kan bijvoorbeeld door de Buyer journey van jouw doelgroep in kaart te brengen en vervolgens 3 verschillende subdoelgroepen te maken: Awareness stage, Consideration stage, Decision stage doelgroepen.

Aan de hand van deze indeling, kun je specifiek gaan onderzoeken met welke content op welke manier deze subdoelgroep het beste te bereiken is. Deze informatie kun je weer meenemen in je marketingstrategie. 

In hoeverre kun jij de bovenstaande aspecten aankruisen op je checklist? Ben jij hier al volop mee bezig? Of kun je nog wat hulp gebruiken? 

Revenue Creative helpt je graag verder om je marketingactiviteiten naar een hoger niveau te tillen. Begin direct! Vraag een internetscan aan of plan een eerste afspraak! 

Graag lezen wat anderen van ons vinden? Lees de klantcase van Eurofactor Nederland of AP Support. 

English