Skip to main content

Bas is Operational manager bij een groot business-to-business bedrijf. Hij is hier al ruim 10 jaar werkzaam, maar zag dat er drastisch iets moest veranderen. Hij en zijn afdeling zijn nu direct verantwoordelijk voor het maken van winst met de marketingactiviteiten.

‘Hoe kan B2B marketing helpen operationele efficiency en effectiviteit te brengen in het marketing- en salesproces?’

 

De komst van de digitale wereld

Bas: ‘De afgelopen 10 jaar hebben ik en mijn team altijd op dezelfde manier gewerkt’. Op een gegeven moment werd de inzet van online communicatie, zoals sociale media, nieuwsbrieven en bloggen steeds belangrijker. Wij hebben toen geprobeerd om dat op te pakken. Zonder enige research zijn wij gestart met het gebruik van sociale media, het bijhouden van een blog en het regelmatig versturen van een nieuwsbrief.’

 

Wat leveren onze marketing activiteiten eigenlijk op? 

‘Tot voorheen hadden we geen flauw idee of deze online marketing activiteiten zinvol waren. Ik ben toen wat gaan zoeken op internet; hoe wij marketing effectiever in konden gaan zetten. Ook mijn leidinggevende begon steeds vaker de vraag te stellen: ‘Bas kun je aantonen of de marketingactiviteiten die wij inzetten ook daadwerkelijk iets opleveren?’.  En dat kon ik niet. Op het internet ben ik op zoek gegaan, maar de techniek is zo geavanceerd en veelzijdig dat wij als B2B organisaties veel te kiezen hebben.
Bas zag in dat er veel oplossingen zijn om effectiever nieuwe klanten te werven (leadgeneratie) en vanuit daar hulp te krijgen bij je dagelijkse marketingactiviteiten.

 

Van traditionele marketing naar Revenue Marketing

Bas: ‘Ik kwam dit onderstaande vierstappenplan tegen en ook toen ik deze bekeek, realiseerde ik dat wij met ons B2B bedrijf nog in stap 1 ‘Traditionele marketing’ zitten, terwijl ik eigenlijk in stap 4 ‘Revenue marketing’ wil zitten.

Schermafbeelding 2018-05-15 om 13.46.23

 

Mijn vraag werd beantwoord

Bas kwam in contact met Revenue Creative. ‘Zij hebben door middel van een grondige analyse, advies gegeven hoe wij als organisatie onze marketing meetbaar en afrekenbaar kunnen maken. Het verbeteren van onze ROI van de Sales- en marketingactiviteiten. De vraag die ik mij een paar maanden geleden stelde ‘Hoe kan B2B marketing helpen operationele efficiency en effectiviteit te brengen in het marketing- en salesproces? is nu beantwoord. Ik weet hoe wij als B2B bedrijf nu ons marketing- en salesproces moeten inzetten om B2B marketing effectief in te zetten. Naast dat het effectief is, vind ik het ook veel leuker geworden. Nu heb ik inzicht in de resultaten van onze marketingactiviteiten en is het steeds een challenge om onze resultaten te verbeteren. Het motiveert mij en mijn team dus ook enorm!’

 

Wie is Revenue Creative?

Revenue Creative is een organisatie met creatieve denkers en praktische doeners: we leveren business value door mee te denken vanuit de ondernemers-, sales- en marketingdoelstelling. Wij adviseren B2B klanten over hun (digitale) sales- en marketingstrategie en de organisatorische impact daarvan. Ons hybride team zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van de digitale verbeteringen en het behalen van de marketing- en salesdoelstelling. Interesse?

 Download GRATIS onze whitepaper! 

English