Skip to main content

Kijkend naar de 4 categorieën van de Google Micro-Moments , is het voor de B2B-marketeer van belang dat hij inspeelt op alle categorieën; en dus aanwezig is op al deze momenten tijdens de buyer journey.

B2b-kopers hebben behoefte aan real-time informatie. Ze willen zo snel mogelijk de informatie hebben die ze nodig hebben. Ben niet bang om prijzen te tonen op je website en verdere specifieke productdetails te vermelden. De potentiele b2b-koper wil in zo min mogelijk stappen zijn probleem/behoefte kunnen oplossen.

Zorg dat jij aanwezig bent tijdens al deze micro-moments in de gehele buyer journey. Belangrijk juist om ook aanwezig te zijn in de micro-moments nadat een b2b-koper een aankoop heeft gedaan. Vooral in de b2b-markt is dit erg belangrijk, want er is altijd sprake van concurrentie met andere bedrijven, zelfs bij trouwe b2b-klanten.

”Micro-momenten zijn voor marketeers de beste kansen om de competitie te winnen!”

Hoe pas je nou die micro-momenten toe in je B2B-marketingstrategie?

  1. Onderzoek je doelgroep; verdiep je in de micro-moments van je doelgroep. Welke problemen en behoeftes heeft je doelgroep en hoe zoeken ze naar oplossingen?
  2. Maak een strategie.Vervolgens stippel je een strategie uit die inspeelt op deze micro-moments. Denk daarbij vooral aan het ontwikkelen van praktische informatie waar je doelgroep wat aan heeft: reviews, productomschrijvingen, aanbiedingen, testimonials etc.
  3. Tip! Als je niet weet waar je doelgroep behoefte aan heeft, kijk en zoek dan vooral online! De doelgroep praat vaak actief op sociale media over zijn problemen. Hier liggen vaak vele kansen voor bedrijven. DOE iets met deze informatie!
  4. Maak gebruik van Google Ads. Zorg dat jouw advertentie direct de oplossing is voor de vraag/behoefte die de potentiële klant heeft. Dan zit je meteen helemaal goed.
  5. Last but not least. Zorg dat alle content mobiel vriendelijk is. Want werkt het niet op mobiel dan is de kans groot dat je niet connect met deze potentiële b2b-koper.

Ontdek de micro-moments van jouw doelgroep! 

Ook achter de belangrijkste micro-momenten komen van jouw doelgroep? Wij verbinden alle elementen van marketing met elkaar en laten ze optimaal met elkaar samenwerken en elkaar versterken. Dit is de enige manier naar excellente marketing die compromisloze resultaten oplevert. Niet eenmalig, maar keer op keer!

 

Maak een afspraak
English