Skip to main content

Waarom sales niet (meer) zonder marketing kan

In de huidige digitale wereld met alle nieuwe marketingontwikkelingen en -mogelijkheden ondervindt de B2B marketeer veel druk om mee te gaan met de tijd. De meeste druk komt over het algemeen van de salesafdeling. Geen wonder, want de salesafdeling zit eigenlijk in hetzelfde schuitje! De digitalisering, het overheersende gebruik van het internet zorgt ervoor dat potentiële klanten al 70% van de buyer’s journey doorlopen hebben, voordat een salesmedewerker überhaupt hoogte krijgt van de interesse van zo’n persoon of bedrijf.

Het wordt voor de salesafdelingen steeds moeilijker om de concurrentie voor te zijn en ze moeten alle zeilen bijzetten om als beste uit de bus te komen bij de potentiële klanten. Daarbij hebben ze hulp nodig van de marketingafdeling! Uit onderzoek blijkt dat de meeste marketingafdelingen nog geen 30% van de sales leads genereren. Bijna 50% van de leads worden nog steeds gegenereerd door de salesafdeling zelf! Tijd om je als internet marketeer af te vragen of je je organisatie wel biedt wat deze op dit moment van jou nodig heeft. In welke ontwikkelingsfase zit je? Ben je nog een traditionele marketeer? Ben je al bezig met het genereren van leads, het genereren van vraag, of kan jij al de stap nemen naar Revenue Marketing?

 

Sales zoekt Revenue Marketing

Het wordt tijd dat de marketingafdeling van je organisatie verantwoordelijk wordt voor het aanleveren van leads. Zij vullen idealiter de bovenkant van de trechter, zodat de salesafdeling aan de slag kan met qualified leads, die meer kans hebben echt klant te worden. Aangezien potentiële klanten tegenwoordig zelf online al een deel van de buyer’s journey doorlopen, aanbieders kunnen vergelijken, informatie kunnen inwinnen, zal jouw organisatie al veel eerder bij hen in beeld moeten komen. Het liefst nog vóórdat ze weten wat ze zoeken. En daar ligt de taak van de marketingafdeling. Met traditionele marketing kom je er niet meer. Wat nodig is, noemen we Revenue Marketing. Laat je marketingstrategie in het teken staan van je ondernemings- en salesdoelstelling.Wees als marketeer medeverantwoordelijk.

 

Hoe ziet de ideale Revenue Marketeer eruit?

Een Revenue Marketeer neemt verantwoordelijkheid voor het behalen van salesdoelstellingen tijdens zijn campagnes, in de communicatie en in digitale interactie. Het vullen van de bovenkant van de “sales trechter” is een belangrijke taak van de Revenue Marketeer, evenals het reageren op en onderhouden van leads totdat ze sales ready zijn. De Revenue Marketeer ondersteunt de salesafdeling door potentiële klanten extra op te warmen en hun buyer’s journey te versnellen.

Het is voor Revenue Marketing essentieel om gebruik te maken van een marketing automation systeem, dat geïntegreerd is met CRM software. Op deze manier kan Revenue Marketing zeer efficiënt en effectief ingezet worden voor herhaalbare, voorspelbare en meetbare resultaten. Pas als je (digitale) marketingbeleid meetbaar is, wordt het herhaalbaar en voorspelbaar. Dan weet de salesafdeling en de rest van de organisatie pas echt wat ze aan je hebben en kan de ultieme samenwerking plaatsvinden!

 

Hoe bereik je dat ultieme marketingbeleid?

Vraag je je af hoe je jouw marketingafdeling in kan zetten om je salesdoelstellingen te behalen? Wil je dat jouw organisatie één geheel wordt, met alle neuzen dezelfde kant op? Door Revenue Marketing na te streven, zorg je ervoor dat de marketingafdeling niet langer een oncontroleerbare kostenpost is. Zorg ervoor dat je marketingbeleid meetbaar wordt, door automatisering in te zetten. De mogelijkheden met digitale tools worden steeds groter en zullen een grote toevoeging zijn aan CRM binnen jouw organisatie. Met meetbare cijfers en een controleerbaar en herhaalbaar marketingbeleid worden de marketingafdeling en salesafdeling onafscheidelijk met elkaar verbonden en zullen ze elkaar prachtig aanvullen!

 

Creatieve denkers en praktische doeners ter ondersteuning

Heb je na het lezen van deze blog vragen over hoe je jouw marketingbeleid effectiever in kunt zetten? Revenue Creative is een organisatie met creatieve denkers en praktische doeners: we leveren business value door mee te denken vanuit de ondernemers-, sales- en marketingdoelstelling. Wij adviseren B2B klanten over hun (digitale) sales- en marketingstrategie en de organisatorische impact daarvan. Ons hybride team zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van de digitale verbeteringen en het behalen van de marketing- en salesdoelstelling. www.revenuecreative.nl.

English