Skip to main content

Stop met het verspillen van tijd aan de verkeerde leads. Door een goede inbound sales strategie haal je meer klanten binnen of groeit je omzet.

Hoe doe ik dat? Het aankoopproces moet minder productgericht zijn, maar klantgericht zijn. In de onderstaande stappen leggen wij je dit uit:

  1. Krijg inzicht in je salesfunnel

Het binnenhalen van de goede leads daar gaat een heel proces aan vooraf. Het is belangrijk dat de salesmedewerkers inzicht hebben in de kopers; wie zijn deze actieve kopers? En geef jij ze die aandacht die ze willen om ze vervolgens verder te brengen in het aankoopproces.

Hoe krijg je inzicht in de salesfunnel van jouw kopers? Simpel, onderzoek dit! Wie zijn het, op welke kanalen zijn ze actief en aan welke informatie hebben zij behoefte. Voor het beste resultaat is het aangaan van het gesprek met jouw kopers het beste dat je kunt doen.

  1. Betere communicatie tussen marketing en sales

Wie aan sales denkt, denkt vaak aan de koude telefoontjes met een mooi verkoop praatje. Ja daar wordt men gek van en nee dit is niet effectief. Alles draait nu om een gepersonaliseerde aanpak. Weet als Sales medewerker met wie je spreekt, wat handige en zinvolle tips zijn voor hem en zorg dat je een oplossingsgerichte dialoog krijgt met deze potentiele koper.

Marketing heeft al contact gehad met deze potentiele koper voordat de lead doorgaat naar Sales. Het is van groots belang dat Marketing en Sales meer met elkaar communiceren over deze potentiele koper. Lees hier meer over in onze blog… (link blog samenwerking tussen Marketing en Sales).

Bedrijven met een goede samenwerking tussen marketing en sales realiseren een jaarlijkse omzetgroei van 20%.

  1. Ga het gesprek aan

Door een dialoog aan te gaan en jouw potentiele koper echt te leren kennen, kom je er ook achter of deze potentiele koper een geschikte koper is voor jou. Door hem echt te leren kennen, kom je erachter of er een vruchtbare samenwerking in zit. Je ontdekt of de oplossing die jij aanbiedt, aansluit bij de behoefte van je klant. Op deze manier selecteer je alleen de echt zinvolle leads! Leads die tot deals kunnen leiden. Je bespaart kostbare tijd en de leads die je door laat gaan, zullen bijna 100% zeker wel deals worden.

  1. Sluit deals!

En de laatste stap: sluit deals! Je hebt alle kennis van deze potentiele koper, nu is het aan jou als sales medewerker om met een gepersonaliseerd praatje de potentiële koper te overtuigen en vervolgens een persoonlijk aanbod te doen. Het kan bijna niet mis gaan als je deze koper echt goed kent. Met de voorgaande fases heb je al gekeken of jij hem dat kan bieden wat hij zoekt en je weet wat zijn probleem is. En voila jij komt daar met een persoonlijk aantrekkelijke aanbod! …. En je hebt een deal!

Verspil geen kostbare tijd meer en maak meer succesvolle deals! Ga direct aan de slag met de bovenstaande Inbound Sales tips!

Revenue Creative; je eigen TOP Marketingteam 

Hulp nodig bij het integreren van bovenstaande tips op een succesvolle manier binnen je organisatie? Maak kennis met Revenue Creative.

JE EIGEN TOPMARKETINGTEAM

En dat voor een vast bedrag per maand inclusief software en tools. De kans is groot dat je tot op dit moment, marketing via een interne afdeling en/of met diverse externe bureaus regelt. Revenue Creative heeft een verrassing voor je! Door ons vernieuwende businessmodel, onze data gedreven aanpak, behalen we sneller betere resultaten voor onze klanten dan ooit tevoren.

Plan direct een kennismakingsgesprek!

English