Skip to main content

Wie is Eurofactor Nederland?

Wie zijn doelen wil bereiken, heeft een visie nodig. Een succesvolle ondernemer moet permanent waken over een strategische positionering. Eurofactor Nederland biedt professionele ondersteuning, afgestemd op uw wensen en behoeften. Het is de partner op het gebied van Commercial Finance. We zijn de specialist in factoring of Commercial Finance binnen de groep Crédit Agricole. Crédit Agricole is de grootste bank in Frankrijk en maakt deel uit van de acht grootste wereldbanken (op basis van eigen vermogen) en doet wereldwijd beroep op de expertise van 138.000 werknemers.

 

Vraag Eurofactor Nederland

Wij willen verder groeien. Om dit te bereiken willen wij meer leads genereren.

Onze vraag: Welke online marketingactiviteiten moet wij inzetten om meer leads te genereren?

 

Aanpak Revenue Creative 

 

Marketingscan

Wij kwamen in contact met Revenue Creative. Zij startte direct met het uitvoeren van een marketingscan; om inzicht te krijgen in ons sales- en marketingproces en ons huidige digitale landschap.

Zij maakte een nauwkeurige analyse van onze digitale kanalen waardoor de groeikansen zichtbaar werden. Vervolgens zette zij deze data en informatie om in een juiste digitale strategie en een tastbaar programma specifiek voor onze bedrijfssituatie.

 

Volgende stappen; kopersprofielen en de website

Na het uitvoeren van de marketingscan hebben wij samen met Revenue Creative kopers profielen gedefinieerd en goed gekeken naar welke stappen een prospect neemt voordat hij uiteindelijk een dienst bij ons afneemt. Vervolgens is de website aangepakt. Om meer leads te genereren in een B2B omgeving is het belangrijk dat er een sterke website is. Een website die gebruiksvriendelijk is en ervoor zorgt dat de potentiële klant uiteindelijk contact opneemt.

Revenue Creative heeft gekeken naar onze website en wij besloten om een geheel nieuwe website te bouwen. Onze nieuwe website is gebouwd in het marketing automation systeem Hubspot. Op deze manier kunnen wij direct al onze website activiteiten volgen en kijken via welke weg leads binnenkomen of potentiële leads afhaken.

 Onze website is direct geoptimaliseerd:

  • Er is een landingspagina gemaakt waarop de ‘central content offering’ (CCO) wordt aangeboden;
  • Een Call-To-Action button (CTA) die verwijst naar de landingspagina;
  • Een bedankpagina waarop de aanvrager van de CCO terechtkomt.

Nieuwe website Eurofactor Nederland

Schermafbeelding 2018-09-16 om 18.34.08

 

Onboarding marketing automation

Revenue Creative heeft voor ons de onboarding van de Hubspot marketing automation uitgevoerd. De hele ‘toolbox’ in Hubspot is ingericht (back-end). Concurrentiemodule, keywords module, seo module, social media module, reporting, smartlists, e-mail nieuwsbrief template, landingspagina, blog template, blog subscription module, conversie pad, all to action, landingspagina en bedankpagina zijn geheel tailormade werkend opgeleverd.

 

Content- en social mediamarketing

We hebben vastgesteld welk interessant thema goed aansluit op de wakkerligpunten van onze doelgroep en ons onderscheidend vermogen en hier heeft Revenue Creative content voor ontwikkeld. Zo is;

  • Een whitepaper geschreven;
  • Zijn blogs geschreven;
  • Zijn Infographics gemaakt;
  • Zijn Sociale media posts gemaakt;

Nadat de content gecreëerd was, waren we aangekomen bij de volgende stap: de content onder de aandacht brengen van onze doelgroep. Dit kan o.a. door actief aanwezig te zijn in de sociale media kanalen waar zij participeren. Er is gekeken welke online kanalen het beste ingezet kunnen worden. Het belangrijkste kanaal om onze doelgroep te bereiken met de door ons gecreëerde content bleek Linkedin te zijn. Om dit extra kracht bij te zetten starten we met online advertising.

Het is fijn dat wij met ons vernieuwde marketingproces maandelijks inzicht hebben in onze online marketingactiviteiten en resultaten. Revenue Creative bespreekt met ons maandelijks een internet marketing rapportage,zodat goed te zien is hoe de leadgeneratie verloopt en waar verbetering/ bijsturing nodig is.

 

Resultaat

Voor Eurofactor Nederland is er nu een onboarding marketing automation uitgevoerd. Er is een nieuwe website gebouwd in Hubspot en er is diverse content gecreëerd passend bij de kopers profielen. Het hele marketingproces is klaar, de tools geïnstalleerd en er is gestart met leadgeneratie. Wij zijn klaar om aan de hand van web gedragingen verder ons leadsysteem te ontwikkelen.

 

Interesse?

Wij willen ook verder groeien en meer leads genereren met ons bedrijf. Hoe? Neem contact op voor het inplannen van de marketingscan!

English