Skip to main content

Wie is AP Support?  

AP Support creëert al ruim 20 jaar meetbaar rendement voor opdrachtgevers door de inzet van innovatieve, trendsettende projectoplossingen en arbeidsmobiliteit. Wij bieden onze consultants een carrièrefundering binnen de financiële dienstverlening door middel van vakgerichte opleidingen, soft skills-trainingen en uitdagende opdrachten.

 

Vraag AP Support

AP Support biedt starters binnen de financiële dienstverlening de mogelijkheid om (verder) door te groeien in hun vakgebied. Iedere maand organiseren wij voor starters een traineeship. Binnen een korte tijd worden deze young professionals klaar gestoomd met vele zinvolle vaardigheden. Wij leiden deze starters op tot succesvolle consultants en wij kunnen direct uitdagende opdrachten/ projecten aanbieden. Een unieke kans en mogelijkheid voor young professionals. AP Support groeit hard. Het is momenteel onze taak om iedere maand deze young professionals te bereiken en hen te enthousiasmeren voor ons traineeship.

Uitdaging: Via marketingcommunicatie de young professionals bereiken en hen overhalen voor ons traineeship te kiezen.

 

Aanpak Revenue Creative

 

Marketingscan

Ik kwam in contact met Revenue Creative en dit team kon alles realiseren waar naar ik op zoek was. Allereerst begonnen zij met het uitvoeren van een online marketingscan. Met deze online marketingscan kregen zij inzicht in onze huidige situatie. De marketing van AP Support verloopt via verschillende business lines: Zorg, Bank &Hypotheken, IT, Pensioen, Schade en Inkomen. De managers bepalen wat er gebeurt. AP Support heeft een adviseur marketing & communicatie die dit faciliteert.

 

Centrale regierol

Om goed inzicht te krijgen in de bijdrage van de huidige marketingmiddelen aan de doelstellingen en om de best practices onderling sneller te delen tussen verschillende business lines, was het advies om de adviseur marketing & communicatie nog meer de centrale regierol te geven. Eén persoon die de linking pin tussen de verschillende interne stakeholders, de leveranciers en die op de hoogte is van de marketingstrategie, de ingezette middelen en campagnes. En die op basis van deze kennis, de data en de rapportage de marketingactiviteiten tijdig bijstuurt. Om dit te bereiken heeft Revenue Creative geholpen ons een fase verder te brengen in de volwassenheid van onze digitale marketing. Zo hebben zij:

  • Google Analytics heringericht;
  • Dashboard gebouwd;
  • Diverse tools geïnstalleerd;
  • Online zichtbaarheid en vindbaarheid vergroot;
  • Conversie van onze website verbeterd.

 

Digitale strategie | Integratie

Vervolgens maakten we een digitale strategie die nauw aansloot om onze doelen te bereiken. Hieruit volgde een programma met online marketingactiviteiten voor de komende periode.

Revenue Creative adviseerde ons niet alleen welke kanalen en marketingmiddelen AP Support in moet zetten, zij keken een niveau hoger; Hoe kunnen onze groeikansen beter benut worden met de juiste digitale strategie en stemden vervolgens hier onze online aanpak op af.

Ze maakten een dashboard zodat alle marketingactiviteiten meetbaar zijn.


Het operationele marketingproces verbetert hierdoor en het Revenue Creative team helpt bij het uitvoeren van het samengestelde online marketingprogramma. Eén keer per maand bespreken we op basis van de rapportage waar we staan en waar bijgestuurd moet worden om ons doel te halen.

Hierdoor komen we een stap verder van traditionele marketing naar de volgende fase: leadmanagement.

Met deze stappen in digitale volwassenheid wordt onze marketing meetbaar en afrekenbaar gemaakt.

 

Resultaat

Binnen AP Support hebben we nu 1 centrale persoon die linking pin voor alle marketingactiviteiten die overal van op de hoogte is. Aan de hand van de digitale strategie zijn alle gekozen middelen en kanalen gericht op de doelgroep(en) en het bereiken van onze doelen. Het dashboard geeft ons inzicht in waar we staan en waar we dienen bij te sturen. Het operationele marketingproces is efficiënter en inzichtelijker geworden. Hiermee is onze marketing op een hoger niveau gekomen. 

 

Interesse?

Wil jij ook weten hoe jij je groeikansen kan benutten door een juiste digitale aanpak (marketingscan)?Wil jij het fundament verstevigen en wil je groeien en werken aan de transformatie naar de online wereld? Download ons E-book en neem contact op!

 

English