Skip to main content

De komende tijd zullen we nog flink de nadelen ondervinden van het coronavirus. De impact op de samenleving en op het bedrijfsleven zijn erg groot. Alles ligt op zijn kop en we moeten een nieuwe draai zien te vinden in deze nieuwe samenleving. Maar waar te starten?
Online marketing biedt bedrijven vele mogelijkheden. Het is nu de tijd om jouw online marketing activiteiten in te zetten, te verbeteren of te optimaliseren. In deze blog geven wij je enkele tips!

Social Selling

De cijfers liegen niet, het sociale media gebruik van de mensen is enorm toegenomen in de afgelopen weken. Door het thuiswerken, het vele thuis zitten en het continue checken van het laatste nieuws zijn deze cijfers hard gestegen. Daarnaast hebben klanten veel vragen en willen ze het laatste nieuws van hun favoriete bedrijven online op de voet volgen. Kortom het is het ideale moment om actief te zijn op je sociale mediakanalen. Zodat je die band met jouw doelgroep behoudt.

Naast informatieve posts, kan sociale media ook goed worden ingezet om meer te verkopen. Social selling. Met de juiste social mediastrategie kun jij ook in deze coronatijd winst maken. Zet jij sociale media en social selling al in met jouw bedrijf?

Webshop

Nu offline verkopen lastiger gaat, is het verkopen online enorm toegenomen. Doe jij dit al? Heb jij producten of diensten die je online kunt gaan verkopen?

E-mail marketing

E-mail marketing is de beste manier om direct te communiceren met je klanten. In deze coronatijd is het belangrijk dat jouw klanten, doelgroep, stakeholders, leveranciers goed op de hoogte zijn van de situatie bij de organisatie. Welke maatregelen heb je getroffen? Wat voor een gevolgen hebben deze? Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe online ideeën (webinars, online acties etc.) aankomen bij je doelgroep? Meer dan ooit moet je nu de aandacht besteden aan goede e-mailmarketing. Zet jij e-mailmarketing al in?

Webinars

Nu de fysieke events voor de komende maanden zijn afgelast, komen veel bedrijven met het aanbieden van webinars. Het verplaatsen van je fysieke event naar online. Webinars zijn perfect om grote groepen te informeren of te inspireren. Het bieden van online trainingen, het geven van lezingen, etc. Het fijne is ook dat je het kunt opnemen en op je website of Youtube kanaal kunt plaatsen. Zo hoeft niet iedereen op het specifieke moment online te zijn om het bij te kunnen wonen. Zij kunnen ook op een later moment – wellicht een moment dat hun beter uitkomt – de webinar rustig bekijken. Met meer aandacht en rust een webinar bekijken, zal uiteindelijk ook succesvoller zijn. Heb jij al geëxperimenteerd met het houden van webinars of het maken van online video content?

SEO

Het goed vindbaar zijn op het web is nu nog belangrijker dan voor de coronacrisis. Nu de doelgroep je niet meer fysiek zal vinden, zal je online goed vindbaar moeten zijn. De concurrentie is hoog. Daarom is het belangrijk om nu veel aandacht te besteden aan het optimaliseren van je website. Hoe meer traffic je naar je website of webshop kunt krijgen, hoe groter de kans op meer conversie en nieuwe aanvragen. Hoe is het met jouw SEO? Ben jij vindbaar op de juiste keywords? Heb jij jouw metatags en meta discriptions goed ingesteld? Maak jij waardevolle SEO-content?

Een ding is zeker, de impact van het COVID-19 virus op de economie en het bedrijfsleven zullen we allemaal hard gaan voelen. Juist nu is het belangrijk om je te wapenen en slimmere marketing toe te passen. Om marketing effectief en winstgevend in te zetten. Dat je goed kijkt naar de ROI van iedere middeleninzet. Heb jij al aandacht besteed aan één van de bovengenoemde punten? Hoe zet jij je marketing in tijden van corona?

Hulp nodig of sparren? Ons marketingteam staat voor je klaar: www.revenuecreative.com

English