Skip to main content

Sociale media marketing

Sociale media is een manier om door middel van sociale netwerken verkeer naar je website te genereren.

Waarschijnlijk maak je in je privéleven al veel gebruik van verschillende sociale media. Daarnaast wordt sociale media in de Busines-to-Consumer (B2C) markt al veel ingezet.

Het is een goed middel om:

 • De communicatie met je klanten te verbeteren;
 • Naamsbekendheid vergroten;
 • Vindbaarheid in populaire zoekmachines (actief gebruik van sociale media, zorgt voor een betere plek in zoekmachines).

Het is niet alleen effectief voor de Business-to-Consumer markt, ook voor de Business-to-Business (B2B) markt kan sociale media een belangrijke rol spelen in het generen van nieuwe leads.

Wat zijn de belangrijkste sociale media functies?

Uit een onderzoek van McKinsey & Company blijkt dat de belangrijkste functies voor het inzetten van sociale media voor B2B-bedrijven zijn:

 1. Het is een perfect middel om jouw markt/ branche in de gaten te houden;
  1. Wat wordt er over je bedrijf gezegd?
  2. Wat doen concurrenten?
  3. Wat zijn trends en ontwikkelingen in de markt?
 2. Sociale media is een marketingmachine. Men deelt over het algemeen veel via sociale media. Het wordt vaak niet als marketing gezien. Zodra iemand tevreden is, deelt hij dat op sociale media. Dit is ‘normaal’ via deze media. Een bijkomend voordeel is dat het dan vaak over gratis reclame gaat voor het bedrijf. Positieve content wordt gedeeld in de doelgroep van jouw bedrijf.
 3. Sociale media kunnen goed worden ingezet voor de klantenservice. Een klantenservice die snel en doeltreffend reageert via sociale media, zorgt voor loyalere klanten.
 4. Lange termijn impact op de Buyer Journey. Met een goede sociale media strategie kan sociale media een goed middel zijn in de Consideration Fase. Het kan mensen die twijfelen over de streep trekken. Sociale media is erg toegankelijk en kan daardoor voor veel doelen tijdens de Buyer Journey ingezet worden.

Toch zijn er veel B2B bedrijven die denken dat de inzet van sociale media geen zin heeft. Jammer, echt een gemiste kans, want je doelgroep is goed te bereiken via deze middelen en daarnaast is het een goed middel om toe te voegen in de fases van je Buyer Journey.

 

Populaire sociale media in B2B-markt

MarketingProfs laat zien in hun onderzoek dat de meest gebruikte sociale media platformen in de B2B-markt zijn:

socialmediab2b

Revenue Creative helpt u graag!

Revenue Creative maakt levert business value door mee te denken vanuit de ondernemers-, sales- en marketingdoelstellingen. Wij adviseren B2B klanten over hun (digitale) sales- en marketingstrategie en de organisatorische impact daarvan. Sociale media speelt daar een belangrijke rol in. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de hoeveelheid content en de mate van interactie met je volgers.

In ons e-book lees je meer over de transformatie van marketing in de B2B-markt.
Download hier GRATIS ons e-book.

Ons hybride team zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van de digitale verbeteringen en het behalen van de marketing- en  salesdoelstelling. www.revenuecreative.com

 

English