Skip to main content

Wist je dat de gemiddelde persoon minstens 3,5 uur op zijn telefoon zit. Dit zie je ook terug in het straatbeeld; in een cafeetje, in de winkelstraat, wachtend op de bus, zittend in de trein en ga zo maar door. Iedereen is dag in, dag uit bezig met dat ding. Veel van deze tijd is men bezig met het opzoeken van bepaalde behoeftes/wensen, ook wel Micro-moments genoemd door Google.

Wat zijn Micro-moments?

Micro-moments zijn kleine korte momenten waar we de digitale wereld inschakelen om dingen te controleren of op te zoeken. Bijvoorbeeld het vinden van het beste pizza restaurant door te kijken naar de reviews, het vinden van de juiste weg door gebruik te maken van Google Maps en ga zo maar door. De afgelopen 10 jaar is dit begrip steeds meer gegroeid. Dit komt door de komst van smartphones en andere virtuele assistenten, zoals Siri. Daarnaast draagt het veranderde consumentengedrag daar ook aan bij. De consument is veeleisender geworden en wil sneller beslissingen kunnen nemen;

  • Het direct krijgen van de juiste informatie
  • Het vinden van de juiste locatie
  • Het eenvoudig bestellen van een product
  • etc. 

Deze Micro-moments zijn dus cruciaal om mee te nemen in je B2B-marketingstrategie.

Micro-moments in de B2B-wereld

Micro-moments zijn niet alleen interessant voor de B2C markt, maar ook zeker voor de B2B markt. In beide journeys, doet de doelgroep intensief onderzoek voor bijna alles wat ze kopen. B2B klanten willen de beste producten en service gebruiken voor hun business. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de B2B markt het internet gebruikt om iets op te zoeken als hij een directe vraag of behoefte heeft; het inzetten van de snelste manier om aan de juiste informatie te komen. Dat is vaak de telefoon of via de desktop. Als de b2b-koper opzoek is naar informatie en jij kan het deze koper niet bieden, dan klopt die snel genoeg aan bij een van je concurrenten. Dit is een groot risico waar je nieuwe klanten kunt mislopen.

Google is begonnen met de term micromomenten om de invloed van zoekopdrachten op mobiele apparaten op het besluitvormingsproces van consumenten te definiëren. In de B2B-wereld maakt een groot deel van de beslissers ook gebruik van mobiele apparaten om op elk moment van de dag naar branche-informatie te zoeken. B2B-marketeers worden gevraagd om op elk micro-moment van de B2B-consument te anticiperen tijdens de Buyer Journey en om voorbereid te zijn wanneer de consument plannen vraagt of koopt.

Google heeft de Micro-moments ingedeeld in 4 verschillende categorieën:

Micro-moments b2b

 (Bron: Think with Google

Kortom, inspelen op de micro-moments van jouw b2b-doelgroep is cruciaal in dit digitale tijdperk en vooral ook in dit mobiele tijdperk. Ga direct aan de slag en lees hier hoe je micro-moments integreert in jouw B2B-marketingstrategie.

 

Maak een afspraak
English