Skip to main content

Het is 2018, een nieuw jaar met allemaal nieuwe plannen voor de toekomst. De ontwikkelingen in de marketingwereld gaan razendsnel en het is dus lastig om nu al je gehele contentplanning voor het nieuwe jaar vast te leggen. Het is in ieder geval zeker dat je dit jaar veel warme b2b leads wilt genereren, nieuwe klanten wilt toevoegen aan je klantenbestand of je merk beter wilt positioneren. In deze blog vertellen wij wat B2B marketing gaat betekenen voor jouw organisatie! Zo helpen we je een handje met je planning voor 2018.

Dé apparaten van 2018

Een bureau heeft onderzocht wat momenteel de belangrijkste trends zijn in b2b marketingland. In 2017 is het meest gebruikte apparaat wereldwijd de mobiele telefoon. Waarin laptops en computers in 2016 nog het hoogst scoorden, is dat in 2017 ingehaald door de mobiele telefoon. Momenteel gebruikt 51,4% van de wereldbevolking zijn mobiele telefoon voor het gebruiken van internet.

Een belangrijk aandachtspunt in 2018 is dus de mobiele telefoon. Zorg dat jouw website en andere online marketingactiviteiten mobiel vriendelijk zijn. Wil jij hier graag meer over weten? Lees dan onze blog over Mobile First.

 

Dé belangrijkste trend voor 2018

Content, content en nog eens content. Dat is wat jij als organisatie in 2018 moet gaan doen. Het maken van effectieve, onderscheidende en persoonlijke content. Deel jouw kennis in blogs, vlogs, infographics, whitepapers, e-books. Zorg dat in iedere fase van de buyer journey relevante content wordt aangeboden. In onze vorige blog geven je enkele tips over het meer menselijk maken van je b2b marketingactiviteiten.

 

Eenheid in je strategie

Daarnaast blijkt uit een recent onderzoek dat het steeds belangrijker wordt om digital marketing goed te integreren in de traditionele marketing/communicatieactiviteiten. Eenheid is ongelofelijk belangrijk. Maak een herkenbare strategie voor al je uitingen, zodat potentiële klanten jou herkennen in ieder fase van de Buyer Journey. Eenheid in de online marketing en traditionele marketing zorgt voor versterking van beide aspecten.

 

Waar ligt de focus van jouw bedrijf dit jaar?

1. Branding

Wil jij dit jaar jouw bedrijf aantrekkelijker gaan positioneren in de b2b markt? Zorgen dat je potentiële klanten – no matter what – voor jouw organisatie kiezen? Dan is het belangrijke dat je in 2018 je marketingactiviteiten gaat inzetten als branding tool. Erachter komen wat de belangrijkste merkassociaties zijn; waarom kiest een klant voor jouw organisatie?

  • Een redesign van je huisstijl
  • Een andere koers. De technologie verandert, nieuwe ontwikkelingen etc. Speelt jouw organisatie daaropin?
  • Is er sprake van een negatieve merkassociatie bij jouw organisatie?
  • Tijd voor een opfrisbeurt van je merk. Met een sterk merkverhaal, positionering en visuele elementen.

 

2. Meer leads genereren

Is jouw doel dit jaar meer klanten binnenhalen? Ga dan dit jaar aan de slag met 2 tot 3 campagnes waarbij de focus van je marketingactiviteiten ligt op het aantrekken van nieuwe klanten naar de website en andere online kanalen. Breng jouw Buyer Journey in kaart en zet de juiste b2b marketingmiddelen in, in iedere fase van de journey (awarenessfase t/m conversiefase). Zorg dat je resultaten meetbaar zijn, zodat je de nieuwe campagne kan bijstellen en kan verbeteren.

 

3. Engagen en customer experience

Is het binnenhalen van nieuwe klanten niet meer jouw hoofddoel? Maar is het vooral belangrijk om de juiste b2b marketing in te zetten om bestaande klanten vast te houden en er meer bij te betrekken? Dan ligt de focus van je marketingactiviteiten dit jaar op de customer experience. Dit is vooral erg populair geworden door de digitale transformatie. Het inrichten van een perfecte customer experience online, zodat je klanten bij je blijven óf zelfs zo tevreden zijn dat ze een ambassadeur worden van jouw organisatie.

Ga dan in je marketingcampagne aan de slag met de volgende vragen:

  • Wat zijn de verschillende contactmomenten met je doelgroep?
  • En draagt dit contactmoment bij aan de customer experience?
  • In hoeverre is dit contactmoment relevant?
  • Of moet er nog een contactmoment toegevoegd worden vanuit het merk om meer lading te geven aan de klantbeleving?

 

Revenue Creative helpt u graag! 

Je weet nu waar je absoluut rekening mee moet houden in de marketing voor je organisatie in 2018.

Revenue Creative levert business value door mee te denken vanuit de ondernemers-, sales- en marketingdoelstelling. Wij adviseren B2B klanten over hun (digitale) sales- en marketingstrategie en de organisatorische impact daarvan. Ons hybride team zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van de digitale verbeteringen en het behalen van de marketing- en salesdoelstelling. www.revenuecreative.nl.

English