Skip to main content

Het uitstippelen van de perfecte Revenue marketingstrategie is beter mogelijk dan ooit. Toch wordt het in het digitale tijdperk steeds lastiger om je concurrenten voor te blijven en de potentiële klant te overtuigen om voor jou te kiezen. Het inzetten van de juiste middelen om jouw dienst/product op een effectieve manier onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Steeds meer bedrijven komen met de vraag: Welke middelen zijn het meest effectief om in te zetten om mijn marketing- /salesdoelstellingen te kunnen behalen?

In deze blog omschrijven wij, de naar ons idee, meest belangrijke onderwerpen die jij als organisatie niet kunt negeren.

Allereerst is het belangrijk om te weten, dan onderstaande onderwerpen algemeen zijn én het dus nog steeds hartstikke belangrijk is om verder te onderzoeken welke middelen effectief zijn om jouw doelgroep te bereiken. Daarmee helpen wij je graag verder! In deze blog geven wij informatie over de meest belangrijke middelen anno 2017, die eigenlijk iedere organisatie wel moet hebben om de concurrent voor te blijven.

 

Website/landingspagina

Het hebben van een website én een daarbij passende landingspagina is onmisbaar voor ieder bedrijf. Wanneer een potentiële klant een product of dienst nodig zoekt, begint zijn reis vaak op het internet. Het is dus belangrijk dat jouw product/dienst een website heeft. Maar niet alleen het hebben van een website is belangrijk. De invulling van deze website is cruciaal. Als B2B onderneming, is een website vaak geen verkoopkanaal, maar een belangrijk middel waar hij zich kan oriënteren. Met een goede landingspagina kun jij ervoor zorgen dat de potentiele klant stap voor stap dichterbij het einddoel komt. Dit einddoel kan bijvoorbeeld zijn: contact opnemen, registreren, aanmelden voor de nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper.

Enkele tips waaraan jouw website/landingspagina in 2017 aan moet voldoen:

 • Snelle laadtijd (na 5 seconden haakt de bezoeker af);
 • Mobielvriendelijke website;
 • Veel beeldgebruik, weinig tekst;
 • Call-to-action (Voorbeelden: download nu, neem contact op, meld je aan, etc.);
 • Menselijke aspect (geef jouw organisatie een gezicht door medewerkers te laten zien op de website);
 • Koppeling sociale media.

 

Kracht van bloggen

Veel organisaties onderschatten de kracht van bloggen. Bloggen is in 2017 erg belangrijk. Het is een middel waarin je als organisatie jouw kennis kan laten zien. Hoe meer kennis je deelt, hoe beter zichtbaar je bent in zoekmachines. Daarnaast laten blogs zien, dat je kennis in huis hebt en dus een betrouwbare partij bent om voor te kiezen. Je weet waar je het over hebt. Echter is het wel erg belangrijk om niet zomaar over van alles en nog wat te bloggen. Een goede blogstrategie is cruciaal:

 • Maak een contentkalender, waarin je onderwerpen toevoegt die interessant zijn voor jouw doelgroep.
 • Blog structureel, zodat de doelgroep weet wanneer ze weer nieuwe content kan verwachten;
 • Promoot je blogs via sociale media of in je nieuwsbrief.

 

E-mailmarketing, het middel om te binden 

Je zou het misschien niet denken, maar e-mailmarketing is nog steeds een van de belangrijkste middelen. Dit klinkt misschien raar, want zeg nou zelf hoeveel e-mails van bedrijven belanden bij jou direct in de prullenbak? Toch is het één van de belangrijkste middelen om de relatie een lange termijnrelatie op te bouwen. Waar moet een goede e-mailing aan voldoen?

 • Een algemene nieuwsbrief is in 2017 niet voldoende. De klant heeft veel macht in het digitale tijdperk en verwacht dan ook op een persoonlijke manier aangesproken te worden.
 • Deel jouw kennis en geen algemene informatie. Een e-mailing is alleen interessant voor een (potentiële) klant, als deze mailing ook daadwerkelijk extra informatie biedt. Aan algemene informatie heeft de klant geen behoefte, dat kan hij ook zelf opzoeken op het internet. De kennis die je bijvoorbeeld deelt in blogs, is goed te verspreiden in e-mailings.

 

Een doordachte sociale mediastrategie

De voornaamste ontwikkeling op het gebied van sociale media is dat het aantal sociale media platformen enorm toenemen. Dit betekent dat een organisatie niet meer actief moet zijn op ieder platform, maar moet kiezen welk platform en welke content geschikt is voor zijn doelgroep.
Een trend in sociale media is de opkomst van mobile-only en mobile-first sociale media. Voorbeelden hiervan zijn Snapchat, WhatsApp, Vine en Instagram. Dit zijn voorbeelden van gesloten platformen en zijn allen toegankelijk voor het eigen netwerk van gebruikers. Veel bedrijven in de B2B denken dat het inzetten van social media en het ontwikkelen van een sociale mediastrategie niet zinvol is voor hun bedrijf. Dit een verkeerde gedachte, want ook sociale media in een must voor bedrijven in de B2B:

 • Via sociale media kun je jouw kennis delen;
 • Jouw persoonlijkheid en jouw identiteit kun je hierop goed laten zien;
 • Een klant gaat na het bezoeken van de website vaak verder met oriënteren door het bezoeken van de sociale media platformen.

Een goed voorbeeld van een B2B organisatie met een sterke sociale mediastrategie is TBWA. Zij zetten zelfs Instagram in. Dit bureau laat medewerkers privé en werkfoto’s delen via sociale media, waardoor de bezoeker een goed beeld krijgt van de organisatie.

 

Wil jij die extra stap zetten?

Revenue Creative levert business value door mee te denken vanuit de ondernemers-, sales- en marketingdoelstelling. Wij adviseren B2B klanten over hun (digitale) sales- en marketingstrategie en de organisatorische impact daarvan. Ons hybride team zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van de digitale verbeteringen en het behalen van de marketing- en salesdoelstelling www.revenuacreative.nl

English