De juiste digitale strategie zorgt voor meer groei

In vier stappen naar professionele marketing: de juiste digitale strategie

By Geen categorie

In de serie In vier stappen naar professionele marketing nemen wij je mee langs de vier kernelementen van jouw professionele marketingstrategie. In de eerste blog lieten we zien dat merkidentiteit en positionering het fundament vormen van een succesvolle marketingstrategie. Een sterke positionering vertaalt jouw merkidentiteit in een uniek verhaal aan klant én medewerker, zodat duidelijk wordt waar jouw organisatie voor staat en waarnaartoe je op weg bent. Wanneer die sterke basis staat, is het tijd voor stap twee: een effectieve digitale strategie om je doelgroep te bereiken, te boeien en te binden.

De kracht van een digitale strategie

Om te beginnen is het goed je te realiseren hoe belangrijk een effectieve digitale strategie is voor het succes van je algehele marketingstrategie. Neem een bedrijf als GoPro, bekend van de kleine camera’s en drones die gebruikt kunnen worden bij het filmen van extreme sporten en andere activiteiten. GoPro zet in zijn digitale strategie vol in op één specifiek kanaal: YouTube. En dat werkt. Op hun eigen YouTube-kanaal laat GoPro de mooiste videocontent zien, uiteraard gefilmd met GoPro-camera’s. Het unieke aan al die content is dat het niet van GoPro zelf komt, maar van loyale en tevreden gebruikers die hun filmpjes op hun eigen social mediakanalen plaatsen.

Door hun eigen YouTube-kanaal vol user-based video content te zetten, stimuleert GoPro gebruikers en fans om hun avonturen vast te leggen, te plaatsen op social media en zo kans te maken om op het enige echte GoPro-kanaal terecht te komen. Dat zorgt voor een enorme golf aan social mediaposts waarin de kracht van GoPro’s producten wordt aangetoond, wat de schare aan fans en gebruikers alleen maar vergroot. Dát is een schoolvoorbeeld van een sterke digitale strategie, die klanten (of liever: fans) bereikt, boeit en bindt.

Hoe ontwikkel ik buyer persona’s?

Voor elke marketingstrategie – digitaal of niet – moet je weten op wie je je richt. De meest effectieve digitale marketingstrategieën vloeien voort uit gedetailleerde en accurate buyer persona’s. Deze buyer persona’s vormen een prototype van jouw ‘ideale klant’ en zijn afgeleid uit onderzoek, analyses en interviews rondom jouw doelgroep.

Idealiter is dat zoekproces gebaseerd op real-world data, want puur en alleen aannames doen over het gedrag van jouw doelgroep kunnen tot een inaccurate digitale strategie leiden. Ga dus op zoek naar betrouwbare informatie over je doelgroep, en breng ook vooral diversiteit aan in de bronnen die je raadpleegt: kijk naar een diverse mix van klanten, bestaand en potentieel, en zoek vooral ook buiten je netwerk.

Een gedegen analyse dus, maar welke informatie moet je precies verzamelen om je buyer persona’s kloppend te maken? Dat hangt vooral af van het type business – b2b of b2c – of het type product of dienst dat je verkoopt. Toch zijn er enkele overkoepelende punten die voor elke analyse van waarde kunnen zijn. Denk aan demografische informatie zoals leeftijd, inkomen, titel of functie, en locatie. Ook kwalitatieve informatie, zoals doelen, uitdagingen, interesses en prioriteiten van jouw ‘ideale klant’ zijn van belang. Kortom: wat is bij jouw typische klant top of mind?

Evalueer je huidige digitale aanwezigheid

Aan de hand van jouw buyer persona’s kun je gericht evalueren via welke onlinekanalen je jouw doelgroep het best kan bereiken en met welke content je ze het best kan binden. Het kan echter nogal een opgave zijn om uit het scala aan digitale kanalen juist die kanalen te kiezen die voor jouw business het meest effectief zijn. Daarom is het een goede eerste stap om te beginnen met het evalueren van je huidige digitale aanwezigheid: welke onlinekanalen gebruik je al en hoe communiceer je via die kanalen?

Een effectieve manier om je huidige digitale acties in kaart te brengen is het owned, earned and paid media framework:

 • Owned media omvatten alle digitale activa die jouw onderneming bezit, zoals je website, sociale media profielen, blog content of podcasts. Jouw onderneming heeft de complete controle over de communicatie via deze owned mediakanalen.
 • Earned media, daarentegen, liggen deels buiten de controle van je eigen onderneming, en gaan vooral over mond-op-mondreclame. Deze earned media worden vooral gestimuleerd door content op je website, pr-werk of de specifieke klantervaring, die kunnen leiden tot reacties, reviews en mensen die jouw content delen op hun eigen social mediakanalen. Zo ‘verdien’ je de media, zonder dat je dat zelf direct controleert.
 • Paid media, tot slot, omvatten alle digitale middelen en kanalen waarvoor je betaalt om de aandacht van je buyer persona’s te trekken. Denk aan betaalde social media posts, Google Ads services, traditionele advertenties en sponsoring. Deze laatste vorm van betaalde media (paid) is niet per se noodzakelijk, maar vormt vaak een interessante aanvulling op bestaande (owned) en verdiende (earned) media.

Maak je online roadmap compleet

Met behulp van je buyer persona’s en de analyse van je huidige digitale middelen bepaal je waar je je digitale strategie kan aanvullen, aanpassen of versterken om meer groei te realiseren.  De grootste component zal worden gevormd door owned media: content die je zelf creëert en die je helpt om jouw digitale aanwezigheid te versterken. Denk daarbij aan de “Over ons” pagina op je website, product- of dienstbeschrijvingen, blogs, e-books, infographics, podcasts en social mediaposts. Vergeet echter niet om aandacht te besteden aan de earned en paid mediavormen: vaak zijn dat interessante aanvullingen op je huidige digitale aanwezigheid.

In een online roadmap leg je vast wat het doel van je digitale strategie is, welke content je gaat ontwikkelen en welke kanalen je gaat gebruiken. Dit alles moet tot een effectieve digitale strategie leiden, die uiteindelijk omgezet wordt in groei voor jouw onderneming.

Je website als belangrijkste online tool?

Heb je de aandacht erbij kunnen houden? Hierbij nog even speciaal voor jou  ter samenvatting de kernelementen van een effectieve digitale strategie:

 • Duidelijke profielen van je buyer persona’s.
 • Een of meerdere digitale marketing-specifieke doelen.
 • Een analyse van je huidige owned, earned en paid media.
 • Een online roadmap waarin je vastlegt hoe je je huidige digitale acties voortzet en aanvult om groei te realiseren.

Uiteindelijk zijn je online marketingactiviteiten erop gericht je bestaande klanten fan te maken van jouw merk en nieuwe klanten aan te trekken. Een van de belangrijkste online tools hiervoor is natuurlijk je website. Maar hoe toereikend is jouw website eigenlijk? In hoeverre is je bestaande website in staat je digitale doelen te bereiken? Hoe zit het met de vormgeving en het design? Ben je voldoende zichtbaar en word je gemakkelijk gevonden? Allemaal vragen die vallen onder de noemer websiteontwikkeling, dat de derde stap naar professionele marketing vormt. Meer hierover weten? Lees dan onze volgende blog over websiteontwikkeling!

In vier stappen naar professionele marketing: merkidentiteit en positionering

By Geen categorie

In de serie In vier stappen naar professionele marketing nemen wij je mee langs de vier kernelementen van jouw professionele marketingstrategie. In deze blog beginnen wij bij de basis: merkidentiteit en positionering.

Als marketeer gebruik je een scala aan marketingmiddelen om de naamsbekendheid van je organisatie te vergroten en zoveel mogelijk leads te genereren. Belangrijk daarbij is om in al die marketingberichten een heldere, consistente boodschap te verkondigen die in lijn is met de identiteit van jouw organisatie. En laat dat nou precies de kern van deze blog zijn: een heldere merkidentiteit en sterke positionering vormen de basis voor het uitrollen van een succesvolle marketingstrategie. Wij vertellen je in deze blog hoe je jouw unieke identiteit bepaalt en op welke manier deze vervolgens samenhangt met een sterke positionering.

Het probleem met de “Over ons” pagina

Pak eens een willekeurige organisatie en lees de pagina “Over ons” op de website. Gegarandeerd dat er begrippen staan als ‘klantgericht’, ‘betrouwbaar’, of ‘vooruitstrevend’. Deze niet nader uitgewerkte containerbegrippen zeggen weinig specifieks over de organisatie en onderscheiden de organisatie op geen enkele manier van andere ‘klantgerichte’ of ‘betrouwbare’ organisaties. Vaak hebben zelfs medewerkers de grootste moeite om verdere invulling of duiding van deze begrippen te geven. Het resultaat is weinig herkenning van de organisatie bij zowel klant als medewerker.

Het overduidelijke probleem hier is het ontbreken van een helder gedefinieerde merkidentiteit. Een goede merkidentiteit vertelt het verhaal van jouw organisatie, wie je bent, wat je oplost en vooral waaróm. Jouw identiteit onderscheidt jou van anderen, maakt dat medewerkers voor jou willen werken en zorgt dat klanten bij jou willen kopen. O zo belangrijk dus, maar vaak een vergeten kindje.

Hoe bepaal ik mijn merkidentiteit?

Het bepalen van je merkidentiteit is mogelijk aan de hand van vijf simpele elementen die onderdeel zijn van iedere merkidentiteit.

 1. Visie: Wat is de toekomst van jouw organisatie in één zin? Waar sta jij voor?
 2. Missie: Wat is het doel van jouw organisatie in heldere taal? Hoe motiveer jij klanten en medewerkers?
 3. Essentie: Wat is de essentie, de ziel, het hart van jouw organisatie in één woord? Welke emoties roept jouw organisatie bij klanten en medewerkers op?
 4. Persoonlijkheid: Hoe spreekt, reageert, denkt, handelt jouw organisatie? Wie zou jouw organisatie zijn als mens?
 5. Value proposition: Wat is de unieke en onderscheidende waarde van jouw product of dienst? Wat is jouw belofte aan de klant?

Pas als je de tijd neemt om deze vijf elementen te duiden en in te vullen, kan je merkidentiteit worden gecommuniceerd naar de buitenwereld: positionering.

Van merkidentiteit naar positionering

Identiteit is altijd in beweging, juist omdát het een verhaal is. Een sterke positionering vertaalt dat verhaal vervolgens in heldere bewoordingen, en laat bovenal zien waarnaartoe jouw organisatie op weg is. Door jouw verhaal te vertellen legt positionering de verbinding tussen je merkidentiteit en de wensen en behoeften van je klant.

Daarnaast voelt niet alleen de klant, maar ook de medewerker zich bij een sterke positionering onderdeel van een groter geheel. Een mooi verhaal dus, met voor elke medewerker een eigen hoofdrol. Een goed gepositioneerde organisatie roept dan ook herkenning op bij klant (hé, dat zijn zij!) én medewerker (hé, dat zijn wij!).

Hoe breng ik dit in de praktijk?

Ik hoor je al denken: fijn, al die theorie, maar hoe breng ik dit in de praktijk? De volgende stap op weg naar professionele marketing is dan ook een juiste en effectieve digitale strategie om je doelgroep te bereiken, te verleiden en te binden. Hiervoor is een helikopterview nodig, van waaruit je jouw doelgroep, koopproces en marktpotentieel in kaart brengt.

Maar nu lopen we ietwat op de zaken vooruit. Een digitale strategie is enkel en alleen effectief als het fundament is gebouwd: een sterke positionering waarin je met behulp van jouw heldere merkidentiteit het unieke verhaal van jouw organisatie vertelt, aan klant én medewerker.

Video gebruiken voor marketing.

Waarom videomarketing de toekomst heeft

By Geen categorie

Anno 2020 is de transitie van tekst naar beeld in volle gang. De komst van internet en de impact van sociale media hebben de transitie naar audiovisueel respectievelijk aangewakkerd en versneld. Even wat cijfers: zo’n 82% van al het internetverkeer bestaat inmiddels uit video’s, 45% van alle sociale mediagebruikers kijkt wekelijks meer dan een uur naar videocontent, en video’s worden ruim 10 keer vaker gedeeld op sociale media dan afbeeldingen en teksten.

Waarom video’s als onderdeel van mijn marketingstrategie?

Het moge dus duidelijk zijn dat videocontent de toekomst heeft. Maar waarom hebben video’s ook toegevoegde waarde als onderdeel van je marketingstrategie? Weer wat cijfers: 64% van de consumenten koopt sneller een product of dienst na het kijken van een gerelateerde video, en videomarketing verhoogt de doorklikratio in e-mails met 63%. Daarnaast wijzen psychologische inzichten uit dat videocontent beter blijft hangen in het menselijk brein dan geschreven content. Tevens is de drempel om video’s te bekijken lager dan om een artikel te gaan lezen. Dat geldt vooral voor de jeugd: die leest steeds minder, wil sneller consumeren en wijkt dus uit naar video’s als primaire informatievoorziening.

Verbazingwekkend genoeg gebruikt slechts 9% van het mkb momenteel videocontent als onderdeel van de marketingstrategie. Wellicht herken jij jezelf hierin en denk je: mijn bedrijf is te klein of niet geschikt voor videomarketing. Laat dat nou net niet waar zijn! Hieronder geef ik je de redenen waarom videomarketing ook voor jouw bedrijf geschikt is. Ook geef ik je tips voor een slimme videomarketingstrategie. Maar laten we beginnen met het definiëren van videomarketing.

Wat is videomarketing?

Het is niet lastig om videomarketing te definiëren: het gebruikmaken van video om jouw product of dienst aan een groter publiek te brengen. Video als middel om marketing te bedrijven, dus. Lastiger is het om dit concept te vertalen naar de praktijk. Hoe breng jij je boodschap adequaat over in een videoformat? Welk type video’s en welke kanalen gebruik je? En hoe begin je eigenlijk?

Hoe gebruik ik videomarketing?

Strategie

Videomarketing is er in verschillende soorten en maten. Bepaal altijd vooraf je doelstelling: wat wil je bereiken met de inzet van videomarketing? Wat is je strategie? Hoe sluit video aan bij je overige marketingactiviteiten? Leg jouw antwoorden op dit soort vragen vast in een videomarketingplan.

Content

Denk na over de lengte en het type video. De lengte moet goed aansluiten bij jouw product of dienst en bij de doelgroep die de video bekijkt. Je kunt kiezen voor een bepaald type video om mee te beginnen, of je kunt afwisselen tussen verschillende formats. Voorbeelden van typen video’s zijn introductievideo’s, vlogs, informatie- of animatievideo’s en salesvideo’s.

Techniek

Bepaal tot slot hoe je de video gaat opnemen. Besteed je de videoproductie uit, of heb je zelf de middelen voor productie? Wil je met meerdere professionele camera’s te werk gaan, of begin je met opnames via je iPhone?

Drie redenen waarom videomarketing ook voor jou geschikt is

Je bedrijf is nooit te klein of ongeschikt voor videomarketing. Zie hier waarom:

 1. Videomarketing kan worden ingezet door zeer uiteenlopende typen bedrijven. Dat komt doordat je verschillende doelen kan koppelen aan videomarketing. Zo kun je videocontent inzetten voor branding, informatievoorziening, entertainment of het gericht benaderen van doelgroepen. Voor ieder wat wils!
 2. Juist doordat slechts 9% van het mkb videomarketing bedrijft, ligt er voor jou een kans. Je onderscheidt je van andere bedrijven én profiteert van de eerdergenoemde voordelen van videomarketing, zoals het verhogen van de doorklikratio.
 3. Tot slot maakt het regelmatig uploaden van kwalitatief goede video’s je bedrijf geloofwaardig. Videocontent straalt professionaliteit uit, en dat leidt tot meer vertrouwen bij de klant. Hup, aan de slag met die video’s!

Tips

Tot slot geef ik je nog wat tips om jouw videomarketing tot een succes te maken:

 • Maak eerst een introductievideo waarin je je bedrijf introduceert alvorens te beginnen met andere videocontent. Dat is een goede basis voor je videomarketingstrategie.
 • Doe goed vooronderzoek naar de verschillende kanalen waarop je video’s kan posten. De meeste mensen kijken nog altijd video’s op YouTube, dus zorg dat je in ieder geval daar vertegenwoordigd bent.
 • Bepaal welk type video bij jouw bedrijf past. Let er ook op dat de juiste video op het juiste kanaal wordt gepost. Zo is de optimale lengte voor een video op Instagram 30 seconden, terwijl een video op YouTube gerust 5 tot 7 minuten mag duren.
 • Voor gevorderden: overweeg om je video te ondertitelen. De meerderheid van de sociale mediagebruikers bekijkt video’s met het geluid gedempt. Daarnaast hebben video’s niet per se geluid nodig, want afbeeldingen, woorden en infographics kunnen in sommige gevallen effectief genoeg zijn om je boodschap over te brengen.

Hoe volwassen is jouw marketing?

By Geen categorie

De afgelopen twee decennia heeft marketing een prominente rol binnen organisaties ingenomen, waarbij traditionele marketingactiviteiten steeds vaker worden aangevuld of vervangen door online alternatieven. Deze online marketing is vooral gericht op het genereren van marketing qualified leads. Dit zijn leads die een grote kans hebben om klant te worden van jouw bedrijf op basis van zoek- en downloadgedrag.

De volwaardigheid van de marketingafdeling in combinatie met de inzet van online marketingstrategieën bepaalt de mate van volwassenheid van jouw marketing. Het is belangrijk om na te gaan hoe volwassen je marketingstrategie is, zodat je kunt vaststellen wat er nodig is om je marketingactiviteiten tot een succes te maken.

Drie niveaus van marketingvolwassenheid

 1. In de kinderschoenen: Marketing als communicatieafdelingDe marketingactiviteiten van jouw organisatie worden uitgevoerd door medewerkers zonder aantoonbare achtergrond in marketing. Marketing is voor hen een bijzaak, naast hun primaire taken binnen de organisatie. Deze medewerkers hebben zich doorgaans de marketingkennis zelf eigen gemaakt vanuit een achtergrond in communicatie. In dit geval valt jouw marketingafdeling vaak onder de verkoopafdeling, waarbij marketing met name een uitvoerend karakter krijgt. Concrete activiteiten van je marketingafdeling zijn onderhoud van de website, organisatie van events omtrent relatiemarketing en klaarmaken van persberichten. Andere, meer strategische marketingactiviteiten, zoals segmenting-targeting-positioning (STP) of channelmanagement, zijn verspreid over verschillende afdelingen of ontbreken geheel. Ook ontbreken online marketingactiviteiten die een meetbare, herhaalbare en schaalbare bijdrage leveren aan de groei van jouw onderneming.
 1. Ontwikkeld: Marketing als volwaardige afdelingDe marketingactiviteiten van jouw organisatie worden uitgevoerd door medewerkers met specialistische kennis op het gebied van marketing. Hun primaire taak is het maken en uitrollen van marketingplannen door de gehele onderneming. De marketingafdeling is een volwaardige afdeling binnen jouw onderneming, waardoor het belang van marketing goed op de kaart staat bij alle medewerkers. Naast traditionele marketingactiviteiten voert de marketingafdeling ook online alternatieven uit, zoals Search Engine Optimisation (SEO), e-mailmarketing en social media marketing. Een goed ontwikkelde marketingafdeling heeft een manager en is vertegenwoordigd in het MT of in de directie via de CEO dan wel een directeur marketing en sales, of geniet zelfs rechtstreekse vertegenwoordiging.
 1. Intelligent: Marketing als faciliterende afdelingDe marketingactiviteiten van jouw organisatie worden door de business zelf uitgevoerd, waarbij de centrale marketingafdeling managers helpt met het opzetten en verbeteren van marketingprocessen in hun business. Marketeers binnen je organisatie ontwikkelen niet zelf de marketingplannen, maar faciliteren managers die verantwoordelijk zijn voor een deel van de markt bij het ontwikkelen en uitrollen van marketingplannen. In dit geval treden marketeers meer op als een consultant binnen de eigen organisatie, waarbij zij gevraagd én ongevraagd advies geven over marketingprocessen. Op die manier is marketing verweven met en toegespitst op businessactiviteiten, wat leidt tot een effectievere vorm van marketing. Binnen organisaties met een faciliterende marketingafdeling is marketing op het hoogste niveau van de onderneming verankerd en is de rol van marketing een vanzelfsprekendheid.

Jouw marketing volwassener maken

Twijfel je of jouw marketing volwassen genoeg is? Heb jij niet de juiste specialisten in huis om jouw marketingafdeling te laten groeien? Dan is marketing outsourcing dé oplossing. Als onafhankelijk online b2b-marketingspecialist ondersteunt Revenue Creative jou bij de invulling van je online marketingstrategie door ons toe te spitsen op jouw unieke situatie. Wij erkennen de bovengenoemde drie niveaus van marketingvolwassenheid, maar zien in dat tevens veel hybride vormen mogelijk zijn en dat de ideale b2b-marketingstrategie vooral op maat vormgegeven moet worden, met een focus op online.

Door het outsourcen van jouw marketing aan Revenue Creative, koop je kennis en ervaring in op het gebied van online marketing, zodat jouw organisatie het klappen van de zweep leert kennen. Wij gebruiken concrete middelen om leads, vraag en revenue te genereren, zoals blogs, SEO, social media marketing, en e-mailmarketing. Revenue Creative werpt samen met jou een frisse blik op je marketingactiviteiten en houdt als externe partij een stok achter de deur. Wij halen het maximale resultaat uit jouw marketingeuro door te bouwen aan een stevig fundament en te werken aan de transformatie naar online.

 
 
 

Marketing in tijden van corona

By Geen categorie

De komende tijd zullen we nog flink de nadelen ondervinden van het coronavirus. De impact op de samenleving en op het bedrijfsleven zijn erg groot. Alles ligt op zijn kop en we moeten een nieuwe draai zien te vinden in deze nieuwe samenleving. Maar waar te starten?
Online marketing biedt bedrijven vele mogelijkheden. Het is nu de tijd om jouw online marketing activiteiten in te zetten, te verbeteren of te optimaliseren. In deze blog geven wij je enkele tips!

Social Selling

De cijfers liegen niet, het sociale media gebruik van de mensen is enorm toegenomen in de afgelopen weken. Door het thuiswerken, het vele thuis zitten en het continue checken van het laatste nieuws zijn deze cijfers hard gestegen. Daarnaast hebben klanten veel vragen en willen ze het laatste nieuws van hun favoriete bedrijven online op de voet volgen. Kortom het is het ideale moment om actief te zijn op je sociale mediakanalen. Zodat je die band met jouw doelgroep behoudt.

Naast informatieve posts, kan sociale media ook goed worden ingezet om meer te verkopen. Social selling. Met de juiste social mediastrategie kun jij ook in deze coronatijd winst maken. Zet jij sociale media en social selling al in met jouw bedrijf?

Webshop

Nu offline verkopen lastiger gaat, is het verkopen online enorm toegenomen. Doe jij dit al? Heb jij producten of diensten die je online kunt gaan verkopen?

E-mail marketing

E-mail marketing is de beste manier om direct te communiceren met je klanten. In deze coronatijd is het belangrijk dat jouw klanten, doelgroep, stakeholders, leveranciers goed op de hoogte zijn van de situatie bij de organisatie. Welke maatregelen heb je getroffen? Wat voor een gevolgen hebben deze? Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe online ideeën (webinars, online acties etc.) aankomen bij je doelgroep? Meer dan ooit moet je nu de aandacht besteden aan goede e-mailmarketing. Zet jij e-mailmarketing al in?

Webinars

Nu de fysieke events voor de komende maanden zijn afgelast, komen veel bedrijven met het aanbieden van webinars. Het verplaatsen van je fysieke event naar online. Webinars zijn perfect om grote groepen te informeren of te inspireren. Het bieden van online trainingen, het geven van lezingen, etc. Het fijne is ook dat je het kunt opnemen en op je website of Youtube kanaal kunt plaatsen. Zo hoeft niet iedereen op het specifieke moment online te zijn om het bij te kunnen wonen. Zij kunnen ook op een later moment – wellicht een moment dat hun beter uitkomt – de webinar rustig bekijken. Met meer aandacht en rust een webinar bekijken, zal uiteindelijk ook succesvoller zijn. Heb jij al geëxperimenteerd met het houden van webinars of het maken van online video content?

SEO

Het goed vindbaar zijn op het web is nu nog belangrijker dan voor de coronacrisis. Nu de doelgroep je niet meer fysiek zal vinden, zal je online goed vindbaar moeten zijn. De concurrentie is hoog. Daarom is het belangrijk om nu veel aandacht te besteden aan het optimaliseren van je website. Hoe meer traffic je naar je website of webshop kunt krijgen, hoe groter de kans op meer conversie en nieuwe aanvragen. Hoe is het met jouw SEO? Ben jij vindbaar op de juiste keywords? Heb jij jouw metatags en meta discriptions goed ingesteld? Maak jij waardevolle SEO-content?

Een ding is zeker, de impact van het COVID-19 virus op de economie en het bedrijfsleven zullen we allemaal hard gaan voelen. Juist nu is het belangrijk om je te wapenen en slimmere marketing toe te passen. Om marketing effectief en winstgevend in te zetten. Dat je goed kijkt naar de ROI van iedere middeleninzet. Heb jij al aandacht besteed aan één van de bovengenoemde punten? Hoe zet jij je marketing in tijden van corona?

Hulp nodig of sparren? Ons marketingteam staat voor je klaar: www.revenuecreative.com

4x Waarom marketing uitbesteden?

By Geen categorie

Is jouw marketing winstgevend? Marketing kan zo goed als de slechtste schakel zijn in de keten. Het is belangrijk dat het geen losse onderdelen zijn, maar een samenhangende aanpak van marketingactiviteiten. Bijvoorbeeld wat als advertenties in Google veel verkeer opleveren, maar de bezoekers vervolgens niet op de juiste pagina terecht komen? Wat als er call-to-action knoppen ontbreken op je website? Of de content die je maakt niet waardevol genoeg is? Wat als je een lead genereert, maar je deze te vroeg belt? Of als je deze lead niet effectief bewerkt van marketing tot sales qualified lead? Het hele online pad moet kloppen en elkaar versterken.

Hieronder zetten wij alle voordelen van marketing outsourcing voor je op een rijtje:

 1. MARKETING WINSTGEVEND MAKEN

Marketing; veel bedrijven hebben het simpelweg te druk of hebben niet de juiste mensen daarvoor in dienst. Het uitbesteden van je marketing activiteiten en je marketing winstgevend maken, kan dan een oplossing zijn. Bij outsourcing van je marketing aan een extern bureau, breng je jouw marketing onder bij experts. Copywriter, sociale media specialist, merkstrateeg, vormgever, marketing automation specialist en technicus. Zo ben je in staat alle elementen van marketing met elkaar te verbinden, ze optimaal samen te laten werken en elkaar te versterken. Het marketing bureau kijkt ook naar de positionering en de bedrijfsdoelen en komt met een passend marketingplan om door middel van een effectieve marketingstrategie deze bedrijfsdoelen te realiseren. De marketingactiviteiten worden gemonitord en bijgestuurd. Meten is weten. Dit is de enige manier naar winstgevende marketing die compromisloze resultaten oplevert. Niet eenmalig maar keer op keer.

 1. ACTIEVE INZET

Door gebruik te maken van marketing outsourcing is er een andere partij die jou scherp houdt. Deze externe partij zal er voor zorgen dat jouw marketing winstgevend wordt. Daarbij hebben zij soms input nodig van jou en zullen daar actief naar vragen. Hierdoor wordt het steeds actief opgepakt en blijft het niet onderaan het lijstje staan.

 1. NIEUWE FRISSE BLIK

Door een externe partij in te zetten voor jouw marketingactiviteiten, wordt er ook met een frisse blik naar de organisatie gekeken. Vaak ben je zo gewend geraakt op de manier hoe jij communiceert als bedrijf en is het een gewoonte geworden om het op die manier te doen. Je ziet de kansen niet meer! Met Marketing outsourcing wordt er goed gekeken naar wat jij nu doet aan marketingactiviteiten doet en hoe dit beter en winstgevend gemaakt kan worden!

 1. WIN-WIN SITUATIE

Nu denk je misschien als ik mijn marketing uitbesteed dan gaat het voor een tijdje goed, maar hoe dan verder in de toekomst? Je kunt er natuurlijk voor kiezen je marketing voor altijd uit te laten besteden, maar het is ook fijn als enkele medewerkers in de organisatie snappen wat er gebeurt en enkele medewerkers er actief bij betrokken worden. Zodat zij ook verstand hebben van het winstgevend maken van marketing. Bij Revenue Creative nemen we niet alleen de marketing uit handen, maar leren wij ook jouw medewerkers hoe marketing winstgevend te maken.

START MARKETING OUTSOURCING MET REVENUE CREATIVE!

Marketing is complex geworden. Alle onderdelen moeten nauw op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Het is daarom van belang het onder te brengen bij een bureau dat kijkt naar het gehele marketingplaatje.  Maak kennis met Revenue Creative, een jong innovatief Marketingbureau uit  Nijmegen!

Maak direct een afspraak:

6 trends om in 2020 succesvol te zijn!

By Geen categorie

2020 ben jij er klaar voor? Hieronder zetten we de belangrijkste trends en ontwikkeling op het gebied van marketing en communicatie op een rijtje. Zodat je met jouw bedrijf online komend jaar kunt gaan groeien:

 1. AUTOMATISERING

Door de automatisering van marketingactiviteiten kan marketing sneller en nog effectiever ingezet worden. Met Marketing Automation programma’s kan met de juiste data, veel geautomatiseerd worden. De gehele klantreis wordt eerst goed in kaart gebracht en vervolgens zo ingericht met deze online programma’s dat leads aan je gebonden worden en deze leads tijdens de hele klantreis de juiste informatie via de juiste kanalen ontvangen. Door gebruik te maken van Marketing Automation zullen leads sneller converteren. En dat is wat je wilt!

 1. VIDEO BLIJFT GROEIEN

Videocontent is de nieuwe standaard als het gaat om content. 72% van de mensen geeft aan liever een video te zien dan een bericht te lezen. Video past in iedere fase van de klantreis en zal dus in 2020 ook in jouw klantreis op meerdere plekken moeten terugkomen. Er zijn meerdere effectieve manieren om video te implementeren in je online strategie. Bij Revenue Creative brengen wij graag met jou in kaart op welke plekken video een effectieve rol kan spelen in jouw digitale strategie.

 1. MERKBELEVING

Iemand die online actief is, ziet op een dag heel veel diverse content van bedrijven voorbij komen. Jij moet onderscheidend zijn tussen al deze bedrijven. Wat maakt jou anders dan andere bedrijven?Dit is een vraag die je in 2020 heel erg duidelijk voor ogen moet hebben. Niet alleen het antwoord op deze vraag is cruciaal, maar ook de uitvoering. Kijkend naar je website, je content uitingen en alle online marketing: komt jouw identiteit hier goed naar voren? Roep jij de emotie op bij je klanten die je op wilt roepen? Ben jij onderscheidend ten op zichte van je concurrenten. Ga jij de interactie aan met je doelgroep op een onderscheidende manier?

Kun jij deze vragen allemaal goed beantwoorden? Erg belangrijk in 2020, zodat de doelgroep weet wie jij bent, jou wilt volgen en een trouwe fan wordt van jouw bedrijf!

 1. VOICE SEARCH

Deze trend hebben we al eens besproken. De groei van Voice Search en het gebruik van Voice Assistents groeit in 2020 heel hard door. Gebruikers blijven typend zoeken, maar gaan steeds meer sprekend zoeken. Enkele feiten op een rijtje:

 • Maar liefst 500 miljoen hebben Google Assistent al gebruikt
 • Via Voice Search worden vooral veel open vragen gesteld. Belangrijk dus ook om als bedrijf met je content hier op in te spelen
 • Vooral onder jongeren is het gebruik van Voice Search groot. Meer dan de helft van de jongeren gebruikt Voice Search meer dan de normale typende manier van zoeken.
 • De zoekvragen via Voice Search zijn een stuk langer, dan de typende vragen. Ook hier moeten bedrijven met hun online strategie de komende jaren op in gaan spelen.
 1. DE ONLINE MOGELIJKHEDEN VOOR B2B GROEIEN ENORM

Voor de B2B wereld groeit het aantal online mogelijkheden in 2020 enorm. Google speelt in op deze B2B wereld. Het is sinds kort mogelijk om via Google Ads de doelgroep in te delen binnen een specifieke industrie en bedrijfsgrootte. Dit biedt veel mogelijkheden voor de B2B markt.

Daarnaast blijft het een terugkomend punt dat in de b2b wereld Marketing en Sales meer moeten samenwerken om te komen tot de beste resultaten. Hun activiteiten moeten goed geïntegreerd worden om leads goed te begeleiden door de gehele klantreis, zodat ze vervolgens een klant worden. Eerder schreven wij al blogs over hoe Marketing en Sales beter kunnen samenwerken.

 1. CULTUUR

Kijkend naar de snelgroeiende bedrijven, zien we iets opvallends. De cultuur van deze bedrijven is open en erg flexibel. Er liggen geen traditionele meerjarenplannen klaar die netjes gevolgd worden. Nee, deze bedrijven volgen de actuele data, sturen dagelijks hun plannen bij door te kijken naar de markt, data en de trends/ontwikkelingen. Afwachten, ideeën en plannen toetsen en akkoord krijgen voor uitvoering bij de hogere leiding is vandaag de dag niet meer efficiënt. De jonge online generatie, is snel, vluchtig en weet vaak beter welke beslissingen er genomen moeten worden om het maximale te bereiken. Snel kunnen handelen en direct overal op in kunnen haken, moet dus vandaag de dag kunnen binnen organisaties. Dat vraagt om een erg open en flexibele cultuur. Iedereen moet binnen een organisatie op basis van actualiteiten en data direct beslissingen kunnen nemen, zonder deze eerst te hoeven toetsen bij hogere leiders.

JOUW EIGEN ONLINE MARKETING TEAM

Hulp nodig bij het bepalen van jouw effectieve online marketing strategie voor 2020? Maak kennis met Revenue Creative. Een innovatief team, dat op de hoogte is van alle trends en ontwikkelingen in marketingland. Samen met jou bepalen we de juiste online marketingstrategie en ondersteunen we je in de uitvoering. Marketing turning into Revenue.

Ken jij jouw klant? Leer de klant kennen en bouw een winstgevende relatie op!

By Geen categorieNo Comments

Een groot deel van de b2b-verkoopcyclus vindt online plaats zonder menselijke interactie. De online klantreis is vaak op maat gemaakt voor de klant met alle data die het bedrijf tot haar beschikking heeft. Met al deze data kan het bedrijf inspelen op alle fases van de klantreis: Consideration, evaluation, Adoption and Ongoing. En zorgen voor alleen maar ‘wauw’-momenten in iedere fase.

Een klantreis met alleen maar ‘wauw’-momenten zorgt voor een hele tevreden klant die ambassadeur zal zijn voor jouw organisatie.

HET GAAT OM DE KLANT, NIET OM HET MERK

Veel bedrijven denken niet meteen aan de klant als het gaat om online marketing. Ze starten met de standaard online marketingactiviteiten: het bouwen van een website, schrijven blogs, inzet sociale media, inzet SEO etc. Maar zijn dit ook de punten die de klant belangrijk vindt tijdens haar reis?

 • Welke informatie zet jij bijvoorbeeld op je website?
 • Wat is de inhoud van de content die je maakt?
 • Welke zoekwoorden gebruik jij in je teksten?
 • etc. 

Een veel voorkomend scenario is echter dat het merk zich niet realiseert dat het niet meer om hen gaat, maar om de klant. Klant centraal, niet het merk.

Aan het begin van de reis moeten bedrijven en hun potentiële klanten elkaar leren kennen en leren hoe ze een win-winrelatie kunnen ontwerpen. Als het merk over zichzelf praat in plaats van te luisteren naar de behoeften van de klant, gaat de relatie waarschijnlijk nergens heen. Het is alleen maar heel hard roepen wie je bent. En ook al denk je dat jouw uitstraling onderscheidend is. Het niet inspelen op de wensen van de klant, is de grootste fout die je kunt maken.

WAT GEBEURT ER WANNEER EEN KLANTRELATIE ZICH SLECHT ONTWIKKELT?

Het niet luisteren naar de klant en het niet inspelen op haar wensen, zal er voor zorgen dat klanten ontevreden worden en op zoek gaan naar een partij die wel naar hen luistert. Het investeren in een sterke klantrelatie is dus essentieel. Je hele marketingstrategie moet inspelen op jouw klant. In iedere fase van de reis. Je kunt nog zo goed van start gaan, maar als het einde van de reis niet goed verloopt, zal de klant een negatieve ervaring over houden en dit verder verspreiden in de wereld. Een klantrelatie die zich slecht ontwikkelt, zal er dus voor zorgen dat je klanten ontevreden worden en negatief over je gaan praten. Het zal dus een negatieve invloed hebben op de reputatie van je bedrijf.

HOE WORD IK KLANTGERICHT?

Klantgericht worden kan enorm moeilijk zijn. Het betekent het integreren van systemen, data en processen om klantgerichte campagnes mogelijk te maken. In plaats van e-mails maandelijks consequent te versturen, moet marketing leren om prospects te voeden met passende aanbiedingen op basis van hun interacties. Oftewel:

‘DE JUISTE BOODSCHAP OP HET JUISTE MOMENT IN HET JUISTE FORMAAT EN KANAAL’

Sales moet leren het gesprek aan te gaan en op het juiste moment in gesprek te gaan, en hun aanpak afstemmen op basis van activiteitengeschiedenis. Alle klantcontactpunten moeten worden georkestreerd.

Als je je richt op de klantervaring versus “de manier waarop we het altijd hebben gedaan”, zullen jouw klantrelaties naar een hoger niveau gaan. Je bedrijf gaat over van tactische marketing naar Revenue marketing. En je klanten zullen dit gaan ervaren als een vloeiende goed lopende klantreis. Zij zullen minder onsamenhangende communicatie ervaren, maar juist meer relevante informatie die inspelen op hun wensen en behoeftes.

De reis verloopt vloeiend voor je klanten. Ze kopen, blijven kopen, kopen meer en.. het belangrijkste ze vertellen over je. Het is een win-win situatie! Je investeert in een vlekkeloze reis voor jouw klant en zij worden ambassadeurs van je organisatie.

ONS TEAM

Richt jouw B2B-marketingstrategie op het juiste, jouw klant. Vele klanten hebben wij geholpen met het in kaart brengen van hun Buyer Journey om zo online marketing effectief in te zetten. Met als resultaat: meer klanten, meer tevreden klanten en meer omzet.

Daar is het waar het uiteindelijk om draait, het winstgevend maken van je marketingactiviteiten. Ons online Marketing team helpt je graag verder. Om samen te komen tot mooie resultaten!

Plan meteen een kennismakingsgesprek in!

Ready To Stand Out?


Buy Salient Now  Reach Out To Us

English