Marketing outsourcing leidt tot een geoliede marketingmachine.

In Vier Stappen naar Professionele Marketing: Marketing Outsourcing

By Geen categorie

In de serie In vier stappen naar professionele marketing nemen wij je mee langs de vier kernelementen van jouw professionele marketingstrategie. In de eerste drie blogs lieten we zien dat merkidentiteit en positionering het fundament vormen van een succesvolle marketingstrategie, dat een effectieve digitale strategie essentieel is om je doelgroep te bereiken, en dat slimme websiteontwikkeling leidt tot maximale groei. In deze blog is het tijd voor stap vier: marketing outsourcing om de laatste stap te zetten naar een geoliede marketingmachine.

Lead generation is een van de belangrijkste componenten van elke willekeurige marketingstrategie: 85% van de b2b-marketeers zegt dat lead generation hun belangrijkste content marketingdoel is. Hoewel lead generation dus essentieel is, blijft het een tijdrovend en uitdagend proces, omdat lead generation voor elk bedrijf anders werkt. Sommige bedrijven hebben de interne mogelijkheden om het lead generation proces te bewaken, maar andere bedrijven doen er beter aan om activiteiten omtrent lead generation uit te besteden aan externe partijen. Deze outsourcing van lead generation is vaak aantrekkelijk voor bedrijven zonder interne lead generation specialisten of bedrijven waar het simpelweg te duur is om een intern lead generation team aan te nemen en te trainen.

Wat is marketing outsourcing?

In bovenstaand voorbeeld bespraken we het outsourcen van een specifieke component van de marketingstrategie: lead generation. Marketing outsourcing trekt het breder: als bedrijf huur je een compleet extern team van marketingspecialisten in om jouw marketingstrategie, in samenspraak met jou, vorm te geven, uit te voeren en bij te sturen. Een vaste contactpersoon vormt de brug tussen jouw bedrijf en het team van specialisten en laat alles samenkomen in de juiste dosering, als een dirigent van een orkest.

Het specialistische marketingteam dat jou ondersteunt bestaat onder meer uit een marketingstrateeg, designer, copywriter, advertising specialist, webbouwer, data-analist, SEO-specialist, online marketeer en campagnemedewerkers. Natuurlijk kan het ook kleinschaliger: het is net wat jij nodig hebt. Het team zorgt samen met jou voor een geoptimaliseerde website voor betere vindbaarheid, voor relevante content, voor aansluiting van online met je offline-marketingactiviteiten, voor toename van verkeer op je website, meer bereik met je socials en uiteindelijk conversies van leads naar klanten.

Op basis van verkregen data en inzichten stuurt het team jou bij om je marketingdoelen te behalen. Per kwartaal worden de voortgang en de behaalde resultaten besproken en geëvalueerd. Het algehele proces wordt altijd afgestemd en getuned op jouw bedrijf en jouw wensen. Vaak huur je het externe marketingteam in voor een vaste prijs per maand inclusief software en tools.

Welke vormen zijn er?

Over het algemeen zijn er drie vormen van marketing outsourcing, die variëren in de mate waarin je je marketing uitbesteedt. Je kunt all-in gaan en je gehele marketing uitbesteden (outsourcing), je kunt ook juist al je marketing intern houden (in-house), of je kunt kiezen voor een combinatie van outsourcing en in-house.

De keuze die je maakt hangt vooral af van je financiële middelen en de ervaring, capaciteiten en skills van je huidige in-house marketingteam. Het is goed je bewust te zijn van het feit dat outsourcing een ingrijpende beslissing is, want het vereist voldoende financiële slagkracht en het gaat uit van een goede werkrelatie tussen jouw bedrijf en de externe partij.

Wat zijn de voordelen van marketing outsourcing?

Deadlines, beperkte budgetten en zelfs laksheid creëren een valkuil voor marketeers om terug te vallen op bekende, oude tactieken. Echter, marketing vereist innovatie en verrassing om effectief te zijn. Marketing outsourcing verschaft precies dat: het verbindt jouw in-house marketing team met een extern team van specialisten dat een nieuw perspectief op de kwesties biedt en dat op de hoogte blijft van nieuwe technologie en marketingtrends. Deze externe professionals werpen een verfrissende blik op jouw business en juist dat is zo waardevol om tot nieuwe, spannende ideeën en strategieën te komen.

Naast het aspect van verfrissing kan marketing outsourcing ook kostenbesparend werken. Een volwaardig in-house marketingteam is duur en bovendien vaak overbodig. Een voorbeeld: wanneer je als klein bedrijf twee blogs per week wil posten, is het uiteraard voordeliger om een freelancer in te huren dan om een full-time in-house blogger aan te nemen. Wanneer je onderneming groeit, kun je je beslissing herzien en kan het zich op termijn uitbetalen om wél die in-house blogger aan te nemen.

Combinatie van outsourcing en in-house marketing

Zoals eerder aangegeven hoef je als bedrijf niet direct je gehele marketing uit te besteden, maar kun je ook kiezen voor een combinatie van outsourcing en het gebruik van in-house marketingcapaciteiten. Hieronder bespreken we vijf componenten van je marketing die mogelijk aantrekkelijk zijn om uit te besteden.

 • Content marketing. Informatieve en relevante content kunnen jouw bedrijf kennisleider maken in jouw domein. En wat maakt het uit als jouw content geschreven is door mensen van buiten jouw bedrijf? Zolang deze externe contentschrijvers de complexiteit van jouw business begrijpen, kunnen ze adequate content creëren dat jouw doelgroep aanspreekt.
 • E-mail marketing. Het outsourcen van e-mail marketing betekent voornamelijk dat je een succesvolle, geautomatiseerde e-mail marketingstrategie laat opbouwen. Een e-mail marketingspecialist kan veel handmatig werk van je schouders afnemen door een workflow te creëren die automatisch e-mails verzendt naar aanleiding van een actie van een lead. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzenden van e-mails als een lead of gebruiker klikt op een social mediabericht of een video afspeelt.
 • Social media. Veel bedrijven behouden graag de regie over hun social media, omdat dit de meest directe manier is om contact te leggen met (potentiële) klanten. Echter, het managen van social media is al snel tijdrovend, en met name voor kleine bedrijven is het onhaalbaar om een full-time social mediamanager aan te nemen. Het is daarom al snel aantrekkelijk om te kiezen voor outsourcing van social media, juist omdat social media in potentie zo een krachtig marketingmiddel is. Wanneer een specialistisch team zich ontfermt over jouw social media, groeit het bereik en de zichtbaarheid van jouw merk naar een nieuw niveau. Mocht je toch liever zelf de regie behouden, dan kun je ook ervoor kiezen om alleen bepaalde social mediataken over te dragen aan een externe partij, waarbij je zelf de strategie bepaalt.
 • Marketing analytics. Veel bedrijven missen intern de expertise om waardevolle inzichten te halen uit marketing-gerelateerde data. Het is doorgaans duur en tijdrovend om een team van data-analisten aan te nemen en te trainen, dus voor bedrijven met veel data kan het zeer waardevol zijn om een marketing agency in te huren die data-gedreven marketinginzichten produceert. Deze agencies komen vaak met oplossingen die optimaal zijn voor jouw bedrijf gegeven je budget en eisen. Die oplossingen brengen jou verder en zorgen ervoor dat je je kan focussen op het ontwikkelen van optimale product- of dienstverlening.
 • Marketingstrategie. Het outsourcen van je gehele marketingstrategie omvat het ontwikkelen van buyer persona’s, het identificeren van trends in jouw markt en het opstellen van tactieken omtrent lead generation. Als je je marketingstrategie uitbesteedt, betekent dat dat je gebruikmaakt van een specialist die op de hoogte is van innovaties en nieuwe, creatieve marketingmethodes. Dit is een uitstekende optie als je marketingtak net even dat extra snufje creativiteit en verfrissing nodig heeft. Let wel: deze vorm van outsourcing is ingrijpend, omdat je je volledige marketingstrategie, weliswaar in samenspraak met jou, neerlegt bij een externe partij.

Marketing outsourcing kan dus interessant zijn voor ieder bedrijf, juist omdat de vorm van outsourcing aangepast kan worden aan jouw wensen. Of je nou je gehele marketing wil outsourcen, of alleen een bepaalde tak, zoals social media of e-mail, het kan allemaal. Een team van marketingexperts ontfermt zich over jouw marketingstrategie en bepaalt in samenspraak met jou de vormgeving, uitvoering en bijsturing. Marketing outsourcing zorgt op die manier voor een nieuw, verfrissend perspectief op jouw marketing, geeft je toegang tot innovatie en creativiteit, en kan kostenbesparend werken.

Wanneer je als bedrijf een sterke merkidentiteit hebt opgebouwd, een effectieve digitale strategie hebt ontwikkeld, slimme websiteontwikkeling hebt toegepast en de juiste vorm van marketing outsourcing hebt gekozen, ben je goed op weg om een geoliede marketingmachine te worden. Dus, waar sta jij op het pad naar professionele marketing?

 

Heb jij hulp nodig op weg naar professionele marketing? Revenue Creative helpt je graag met onze specialistische diensten. Wij ondersteunen jou bij het opbouwen van een sterke merkidentiteit, het ontwikkelen van een effectieve digitale strategie, het opzetten van slimme websiteontwikkeling en de keuze voor marketing outsourcing. Klik op onderstaande knop voor het maken van een afspraak!

Slimme websiteontwikkeling leidt tot de realisatie van maximale groei

In Vier Stappen naar Professionele Marketing: Slimme Websiteontwikkeling

By Geen categorie

In de serie In vier stappen naar professionele marketing nemen wij je mee langs de vier kernelementen van jouw professionele marketingstrategie. In de eerste twee blogs lieten we zien dat merkidentiteit en positionering het fundament vormen van een succesvolle marketingstrategie en dat een effectieve digitale strategie essentieel is om je doelgroep te bereiken, te boeien en te binden. In deze blog is het tijd voor stap drie: slimme websiteontwikkeling om maximale groei te realiseren.

In onze technologie-gestuurde wereld is het als ondernemer essentieel om inzicht te hebben in websiteontwikkeling. Het internet is de informatiepoort van de wereld, waar wetenschap, onderwijs en entertainment plaatsvinden. In 2019 telde het internet wereldwijd maar liefst 4,2 miljard gebruikers, wat gelijkstaat aan meer dan de helft van de wereldbevolking. Al deze mensen kunnen het internet niet gebruiken zonder websites, omdat websites de voor hen relevante content op gebruikersvriendelijke wijze presenteren. Het zegt alles dat de vraag naar websiteontwikkelaars tussen nu en 2028 zal groeien met wel 13%. Ook de industrie van websiteontwikkeling blijft zich dus verder ontwikkelen.

Wat is websiteontwikkeling?

Websiteontwikkeling omvat al het werk dat nodig is om een website te bouwen. Je kunt hierbij denken aan het creëren van een webpagina met wat simpele tekst, maar ook aan het ontwikkelen van een complexe webapplicatie of sociaal netwerk. Hoewel veel mensen bij websiteontwikkeling direct denken aan het codeerproces, omvat websiteontwikkeling veel meer dan dat: het gaat ook over het koppelen van je website aan je CRM-systeem, over de ontwikkeling van e-commerce en over cybersecurity.

Uiteindelijk is je website een van jouw belangrijkste online middelen om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten fan te maken van je bedrijf. Ga maar na: jouw website is het visitekaartje van je bedrijf. Daarom moet je website goed uitgerust zijn om je marketingdoelen te bereiken: de vormgeving en het design moeten aansluiten bij de toon van jouw bedrijf, je website moet goed vindbaar zijn, je wil graag kennis delen met je (potentiële) klanten en je wil inzichten halen uit web analytics en internetdata.

Hoe genereer ik leads via mijn website?

Natuurlijk dient iedere website ertoe om nieuwe leads te genereren, maar dit proces is niet zo simpel als het plaatsen van een “Klik Hier” knop op je homepage en wachten totdat de leads binnenstromen. In plaats daarvan moet je als ondernemer of marketeer een strategisch plan uitwerken, dat valt onder de noemer van websiteontwikkeling. Wij geven je vijf essentiële tips voor het optimaliseren van je website voor maximale generatie van leads.

 1. Voeg contactformulieren toe aan je drukstbezochte landingspagina’s. Analyseer allereerst via welke kanalen je de meeste leads genereert en bepaal vervolgens welke landingspagina’s het best uitgerust moeten worden. Een voorbeeld: het grootste deel van je leads blijkt op je website te belanden via je Facebookposts. Het is dan belangrijk om de pagina’s waarnaartoe zij via Facebook geleid worden uit te rusten met adequate content, doorkliklinks en contactformulieren.
 2. Start met een simpele CTA op je homepage. Je homepage is vaak de meest bezochte pagina van je website. Het is daarom belangrijk om een Call-To-Action (CTA) op deze pagina te hebben, zodat je de aandacht van je websitebezoekers vasthoudt. Deze CTA moet uiteraard opvallen, maar nodigt bij voorkeur niet uit tot het lezen van lange of complexe content. Het is beter om een CTA te hebben die een gratis trial aanbiedt of een abonnement op een dienst, zoals een nieuwbrief. Denk daarom aan CTA’s zoals “Ontvang Wekelijks Onze Updates” of “Probeer Ons Nu Gratis”.
 3. Optimaliseer elke stap van het lead generation proces. Dit proces begint gewoonlijk met een klik op een CTA-knop op een van je websitepagina’s of blogposts. Deze CTA moet goed zichtbaar zijn: gebruik heldere, contrasterende kleuren voor de knop en houd het vooral simpel. Vervolgens belandt je potentiële lead op een landingspagina. Over het algemeen geldt: hoe meer landingspagina’s je hebt, hoe meer leads je kunt genereren. Een onderzoek van HubSpot wees uit dat bedrijven met 30 of meer landingspagina’s tot wel 7 keer meer leads genereren dan bedrijven met minder dan 5 landingspagina’s. Tot slot is het belangrijk dat je een bedankpagina weergeeft nadat een lead een contactformulier heeft ingevuld of een download heeft uitgevoerd. Dit is een blijk van waardering richting je lead en bovendien kun je extra prikkels toevoegen op die bedankpagina, zoals links naar je social mediapagina’s.
 4. Bied downloadbare e-books of whitepapers aan met betrekking tot specifieke blogposts. E-books of whitepapers bieden jouw websitebezoekers net wat meer of wat diepere informatie over een bepaald onderwerp dan een enkele blogpost. Het is handig om e-books te linken aan blogposts, zodat lezers van je blog getriggerd worden om ook je e-book te downloaden. Dit is tevens waar lead generation raakt aan search engine optimisation (SEO): blog content is dé manier om je autoriteit te verhogen en daarmee hoger te ranken in Google’s zoekresultaten. E-books en whitepapers verschaffen de mogelijkheid om meerdere blogposts rondom een onderwerp te bundelen en te verpakken in een interessant document voor je doelgroep of industrie. Maak een PDF van dit document en zorg dat het beschikbaar is voor websitebezoekers om te downloaden op verzoek van hun naam, bedrijf en e-mailadres.
 5. Behoud je leads met follow-up e-mails. Het is absoluut geen gegeven dat een lead daadwerkelijk overgaat in een klant. Daarom is het belangrijk om je leads periodiek te voeden met nieuwe, relevante informatie. Denk hierbij aan follow-up e-mails nadat een lead zijn of haar gegevens heeft achtergelaten of een download heeft gedaan. In deze e-mails geef je je leads interessante content, zodat zij je niet vergeten en bovendien meer leren over jouw bedrijf. Daarnaast is dit een kans om meer te weten te komen over je leads, zodat je toekomstige follow-ups optimaal kan afstemmen op de interesses van je leads. 

Hoe weet ik hoe goed mijn huidige website het doet?

Natuurlijk kun je klakkeloos bovenstaande tips omarmen en implementeren, maar het is wel handig om eerst te weten hoe goed je huidige website het al doet. In marketingterminologie noemen we dat een website audit. In zo’n audit ga je na hoe sterk jouw huidige website is, en in hoeverre je website bijdraagt aan het behalen van je online marketingdoelen. Die doelen omvatten gewoonlijk een hoge kwaliteit van content, sterke SEO en hoge conversieratio van leads naar klanten. Als uit de audit blijkt dat je website onvoldoende presteert om deze doelen te behalen, ga je na hoe je je website kan verbeteren. Dan komen bovenstaande tips wellicht van pas. Let op: een website audit wordt vaak gedaan door een technisch brein, zoals iemand van je IT-afdeling of een externe IT-partij.

Een website audit bestaat grofweg uit vier evaluatieprocessen:

 • Prestaties van je website. Is jouw website gebruikersvriendelijk? Hoe gemakkelijk navigeren gebruikers tussen de verschillende pagina’s? Hoe snel laden jouw pagina’s?
 • SEO. Is de content op je website van hoogwaardige kwaliteit? Sluit de content aan op de interesses, behoeftes en problemen van je buyer persona’s? In hoeverre is jouw website SEO-geoptimaliseerd?
 • Conversieratio. Is jouw website geoptimaliseerd voor lead generation en conversie van leads naar klanten? Zijn jouw CTA’s adequaat en toegankelijk? Heb je effectieve en relevante landingspagina’s?
 • Techniek. Hoe presteert jouw website vanuit technisch oogpunt? Deze evaluatie is vrij technisch en gaat over URL’s, foutmeldingen, JavaScript en Robots files. Vanwege de complexiteit wordt deze evaluatie vaak gedaan door een externe ontwikkelaar of iemand van je IT-afdeling.

Wanneer je een website audit hebt uitgevoerd, kun je starten met de optimalisatie van website, SEO, en conversieratio. Hierbij is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van contactformulieren en CTA’s op je landingspagina’s, de optimalisatie van elke stap in het lead generation proces, het aanbod van downloadbare e-books en whitepapers én het behoud van leads door follow-ups. Al deze optimalisaties dragen vervolgens eraan bij dat jouw website effectief is uitgerust en zorgt voor maximale groei van je onderneming.

Hoe verder?

Wanneer je eenmaal op de lijn van maximale groei zit, wordt het interessant om te kijken naar de vierde stap op weg naar professionele marketing, namelijk marketing outsourcing. Een team van experts ontfermt zich dan over jouw marketingstrategie en -uitvoering, uiteraard rekening houdend met jouw wensen en visies. Via marketing outsourcing heb je de beschikking over onder meer een marketingstrateeg, designer, webbouwer, data-analist, SEO-specialist en een online marketeer. Door gebruik te maken van hun specialistische kennis kun jij de extra stap zetten richting een professionele marketingmachine.

Meer weten over marketing outsourcing? Lees dan onze volgende blog in de serie In vier stappen naar professionele marketing.

 

Benieuwd naar de status en optimalisatie van jouw website? Revenue Creative helpt je graag door het uitvoeren van een internetscan.

De juiste digitale strategie zorgt voor meer groei

In Vier Stappen naar Professionele Marketing: de Juiste Digitale Strategie

By Geen categorie

In de serie In vier stappen naar professionele marketing nemen wij je mee langs de vier kernelementen van jouw professionele marketingstrategie. In de eerste blog lieten we zien dat merkidentiteit en positionering het fundament vormen van een succesvolle marketingstrategie. Een sterke positionering vertaalt jouw merkidentiteit in een uniek verhaal aan klant én medewerker, zodat duidelijk wordt waar jouw organisatie voor staat en waarnaartoe je op weg bent. Wanneer die sterke basis staat, is het tijd voor stap twee: een effectieve digitale strategie om je doelgroep te bereiken, te boeien en te binden.

De kracht van een digitale strategie

Om te beginnen is het goed je te realiseren hoe belangrijk een effectieve digitale strategie is voor het succes van je algehele marketingstrategie. Neem een bedrijf als GoPro, bekend van de kleine camera’s en drones die gebruikt kunnen worden bij het filmen van extreme sporten en andere activiteiten. GoPro zet in zijn digitale strategie vol in op één specifiek kanaal: YouTube. En dat werkt. Op hun eigen YouTube-kanaal laat GoPro de mooiste videocontent zien, uiteraard gefilmd met GoPro-camera’s. Het unieke aan al die content is dat het niet van GoPro zelf komt, maar van loyale en tevreden gebruikers die hun filmpjes op hun eigen social mediakanalen plaatsen.

Door hun eigen YouTube-kanaal vol user-based video content te zetten, stimuleert GoPro gebruikers en fans om hun avonturen vast te leggen, te plaatsen op social media en zo kans te maken om op het enige echte GoPro-kanaal terecht te komen. Dat zorgt voor een enorme golf aan social mediaposts waarin de kracht van GoPro’s producten wordt aangetoond, wat de schare aan fans en gebruikers alleen maar vergroot. Dát is een schoolvoorbeeld van een sterke digitale strategie, die klanten (of liever: fans) bereikt, boeit en bindt.

Hoe ontwikkel ik buyer persona’s?

Voor elke marketingstrategie – digitaal of niet – moet je weten op wie je je richt. De meest effectieve digitale marketingstrategieën vloeien voort uit gedetailleerde en accurate buyer persona’s. Deze buyer persona’s vormen een prototype van jouw ‘ideale klant’ en zijn afgeleid uit onderzoek, analyses en interviews rondom jouw doelgroep.

Idealiter is dat zoekproces gebaseerd op real-world data, want puur en alleen aannames doen over het gedrag van jouw doelgroep kunnen tot een inaccurate digitale strategie leiden. Ga dus op zoek naar betrouwbare informatie over je doelgroep, en breng ook vooral diversiteit aan in de bronnen die je raadpleegt: kijk naar een diverse mix van klanten, bestaand en potentieel, en zoek vooral ook buiten je netwerk.

Een gedegen analyse dus, maar welke informatie moet je precies verzamelen om je buyer persona’s kloppend te maken? Dat hangt vooral af van het type business – b2b of b2c – of het type product of dienst dat je verkoopt. Toch zijn er enkele overkoepelende punten die voor elke analyse van waarde kunnen zijn. Denk aan demografische informatie zoals leeftijd, inkomen, titel of functie, en locatie. Ook kwalitatieve informatie, zoals doelen, uitdagingen, interesses en prioriteiten van jouw ‘ideale klant’ zijn van belang. Kortom: wat is bij jouw typische klant top of mind?

Evalueer je huidige digitale aanwezigheid

Aan de hand van jouw buyer persona’s kun je gericht evalueren via welke onlinekanalen je jouw doelgroep het best kan bereiken en met welke content je ze het best kan binden. Het kan echter nogal een opgave zijn om uit het scala aan digitale kanalen juist die kanalen te kiezen die voor jouw business het meest effectief zijn. Daarom is het een goede eerste stap om te beginnen met het evalueren van je huidige digitale aanwezigheid: welke onlinekanalen gebruik je al en hoe communiceer je via die kanalen?

Een effectieve manier om je huidige digitale acties in kaart te brengen is het owned, earned and paid media framework:

 • Owned media omvatten alle digitale activa die jouw onderneming bezit, zoals je website, sociale media profielen, blog content of podcasts. Jouw onderneming heeft de complete controle over de communicatie via deze owned mediakanalen.
 • Earned media, daarentegen, liggen deels buiten de controle van je eigen onderneming, en gaan vooral over mond-op-mondreclame. Deze earned media worden vooral gestimuleerd door content op je website, pr-werk of de specifieke klantervaring, die kunnen leiden tot reacties, reviews en mensen die jouw content delen op hun eigen social mediakanalen. Zo ‘verdien’ je de media, zonder dat je dat zelf direct controleert.
 • Paid media, tot slot, omvatten alle digitale middelen en kanalen waarvoor je betaalt om de aandacht van je buyer persona’s te trekken. Denk aan betaalde social media posts, Google Ads services, traditionele advertenties en sponsoring. Deze laatste vorm van betaalde media (paid) is niet per se noodzakelijk, maar vormt vaak een interessante aanvulling op bestaande (owned) en verdiende (earned) media.

Maak je online roadmap compleet

Met behulp van je buyer persona’s en de analyse van je huidige digitale middelen bepaal je waar je je digitale strategie kan aanvullen, aanpassen of versterken om meer groei te realiseren.  De grootste component zal worden gevormd door owned media: content die je zelf creëert en die je helpt om jouw digitale aanwezigheid te versterken. Denk daarbij aan de “Over ons” pagina op je website, product- of dienstbeschrijvingen, blogs, e-books, infographics, podcasts en social mediaposts. Vergeet echter niet om aandacht te besteden aan de earned en paid mediavormen: vaak zijn dat interessante aanvullingen op je huidige digitale aanwezigheid.

In een online roadmap leg je vast wat het doel van je digitale strategie is, welke content je gaat ontwikkelen en welke kanalen je gaat gebruiken. Dit alles moet tot een effectieve digitale strategie leiden, die uiteindelijk omgezet wordt in groei voor jouw onderneming.

Je website als belangrijkste online tool?

Heb je de aandacht erbij kunnen houden? Hierbij nog even speciaal voor jou  ter samenvatting de kernelementen van een effectieve digitale strategie:

 • Duidelijke profielen van je buyer persona’s.
 • Een of meerdere digitale marketing-specifieke doelen.
 • Een analyse van je huidige owned, earned en paid media.
 • Een online roadmap waarin je vastlegt hoe je je huidige digitale acties voortzet en aanvult om groei te realiseren.

Uiteindelijk zijn je online marketingactiviteiten erop gericht je bestaande klanten fan te maken van jouw merk en nieuwe klanten aan te trekken. Een van de belangrijkste online tools hiervoor is natuurlijk je website. Maar hoe toereikend is jouw website eigenlijk? In hoeverre is je bestaande website in staat je digitale doelen te bereiken? Hoe zit het met de vormgeving en het design? Ben je voldoende zichtbaar en word je gemakkelijk gevonden? Allemaal vragen die vallen onder de noemer websiteontwikkeling, dat de derde stap naar professionele marketing vormt. Meer hierover weten? Lees dan onze volgende blog over websiteontwikkeling!

In Vier Stappen naar Professionele Marketing: Merkidentiteit en Positionering

By Geen categorie

In de serie In vier stappen naar professionele marketing nemen wij je mee langs de vier kernelementen van jouw professionele marketingstrategie. In deze blog beginnen wij bij de basis: merkidentiteit en positionering.

Als marketeer gebruik je een scala aan marketingmiddelen om de naamsbekendheid van je organisatie te vergroten en zoveel mogelijk leads te genereren. Belangrijk daarbij is om in al die marketingberichten een heldere, consistente boodschap te verkondigen die in lijn is met de identiteit van jouw organisatie. En laat dat nou precies de kern van deze blog zijn: een heldere merkidentiteit en sterke positionering vormen de basis voor het uitrollen van een succesvolle marketingstrategie. Wij vertellen je in deze blog hoe je jouw unieke identiteit bepaalt en op welke manier deze vervolgens samenhangt met een sterke positionering.

Het probleem met de “Over ons” pagina

Pak eens een willekeurige organisatie en lees de pagina “Over ons” op de website. Gegarandeerd dat er begrippen staan als ‘klantgericht’, ‘betrouwbaar’, of ‘vooruitstrevend’. Deze niet nader uitgewerkte containerbegrippen zeggen weinig specifieks over de organisatie en onderscheiden de organisatie op geen enkele manier van andere ‘klantgerichte’ of ‘betrouwbare’ organisaties. Vaak hebben zelfs medewerkers de grootste moeite om verdere invulling of duiding van deze begrippen te geven. Het resultaat is weinig herkenning van de organisatie bij zowel klant als medewerker.

Het overduidelijke probleem hier is het ontbreken van een helder gedefinieerde merkidentiteit. Een goede merkidentiteit vertelt het verhaal van jouw organisatie, wie je bent, wat je oplost en vooral waaróm. Jouw identiteit onderscheidt jou van anderen, maakt dat medewerkers voor jou willen werken en zorgt dat klanten bij jou willen kopen. O zo belangrijk dus, maar vaak een vergeten kindje.

Hoe bepaal ik mijn merkidentiteit?

Het bepalen van je merkidentiteit is mogelijk aan de hand van vijf simpele elementen die onderdeel zijn van iedere merkidentiteit.

 1. Visie: Wat is de toekomst van jouw organisatie in één zin? Waar sta jij voor?
 2. Missie: Wat is het doel van jouw organisatie in heldere taal? Hoe motiveer jij klanten en medewerkers?
 3. Essentie: Wat is de essentie, de ziel, het hart van jouw organisatie in één woord? Welke emoties roept jouw organisatie bij klanten en medewerkers op?
 4. Persoonlijkheid: Hoe spreekt, reageert, denkt, handelt jouw organisatie? Wie zou jouw organisatie zijn als mens?
 5. Value proposition: Wat is de unieke en onderscheidende waarde van jouw product of dienst? Wat is jouw belofte aan de klant?

Pas als je de tijd neemt om deze vijf elementen te duiden en in te vullen, kan je merkidentiteit worden gecommuniceerd naar de buitenwereld: positionering.

Van merkidentiteit naar positionering

Identiteit is altijd in beweging, juist omdát het een verhaal is. Een sterke positionering vertaalt dat verhaal vervolgens in heldere bewoordingen, en laat bovenal zien waarnaartoe jouw organisatie op weg is. Door jouw verhaal te vertellen legt positionering de verbinding tussen je merkidentiteit en de wensen en behoeften van je klant.

Daarnaast voelt niet alleen de klant, maar ook de medewerker zich bij een sterke positionering onderdeel van een groter geheel. Een mooi verhaal dus, met voor elke medewerker een eigen hoofdrol. Een goed gepositioneerde organisatie roept dan ook herkenning op bij klant (hé, dat zijn zij!) én medewerker (hé, dat zijn wij!).

Hoe breng ik dit in de praktijk?

Ik hoor je al denken: fijn, al die theorie, maar hoe breng ik dit in de praktijk? De volgende stap op weg naar professionele marketing is dan ook een juiste en effectieve digitale strategie om je doelgroep te bereiken, te verleiden en te binden. Hiervoor is een helikopterview nodig, van waaruit je jouw doelgroep, koopproces en marktpotentieel in kaart brengt.

Maar nu lopen we ietwat op de zaken vooruit. Een digitale strategie is enkel en alleen effectief als het fundament is gebouwd: een sterke positionering waarin je met behulp van jouw heldere merkidentiteit het unieke verhaal van jouw organisatie vertelt, aan klant én medewerker.

Video gebruiken voor marketing.

Waarom Videomarketing de Toekomst heeft

By Geen categorie

Anno 2020 is de transitie van tekst naar beeld in volle gang. De komst van internet en de impact van sociale media hebben de transitie naar audiovisueel respectievelijk aangewakkerd en versneld. Even wat cijfers: zo’n 82% van al het internetverkeer bestaat inmiddels uit video’s, 45% van alle sociale mediagebruikers kijkt wekelijks meer dan een uur naar videocontent, en video’s worden ruim 10 keer vaker gedeeld op sociale media dan afbeeldingen en teksten.

Waarom video’s als onderdeel van mijn marketingstrategie?

Het moge dus duidelijk zijn dat videocontent de toekomst heeft. Maar waarom hebben video’s ook toegevoegde waarde als onderdeel van je marketingstrategie? Weer wat cijfers: 64% van de consumenten koopt sneller een product of dienst na het kijken van een gerelateerde video, en videomarketing verhoogt de doorklikratio in e-mails met 63%. Daarnaast wijzen psychologische inzichten uit dat videocontent beter blijft hangen in het menselijk brein dan geschreven content. Tevens is de drempel om video’s te bekijken lager dan om een artikel te gaan lezen. Dat geldt vooral voor de jeugd: die leest steeds minder, wil sneller consumeren en wijkt dus uit naar video’s als primaire informatievoorziening.

Verbazingwekkend genoeg gebruikt slechts 9% van het mkb momenteel videocontent als onderdeel van de marketingstrategie. Wellicht herken jij jezelf hierin en denk je: mijn bedrijf is te klein of niet geschikt voor videomarketing. Laat dat nou net niet waar zijn! Hieronder geef ik je de redenen waarom videomarketing ook voor jouw bedrijf geschikt is. Ook geef ik je tips voor een slimme videomarketingstrategie. Maar laten we beginnen met het definiëren van videomarketing.

Wat is videomarketing?

Het is niet lastig om videomarketing te definiëren: het gebruikmaken van video om jouw product of dienst aan een groter publiek te brengen. Video als middel om marketing te bedrijven, dus. Lastiger is het om dit concept te vertalen naar de praktijk. Hoe breng jij je boodschap adequaat over in een videoformat? Welk type video’s en welke kanalen gebruik je? En hoe begin je eigenlijk?

Hoe gebruik ik videomarketing?

Strategie

Videomarketing is er in verschillende soorten en maten. Bepaal altijd vooraf je doelstelling: wat wil je bereiken met de inzet van videomarketing? Wat is je strategie? Hoe sluit video aan bij je overige marketingactiviteiten? Leg jouw antwoorden op dit soort vragen vast in een videomarketingplan.

Content

Denk na over de lengte en het type video. De lengte moet goed aansluiten bij jouw product of dienst en bij de doelgroep die de video bekijkt. Je kunt kiezen voor een bepaald type video om mee te beginnen, of je kunt afwisselen tussen verschillende formats. Voorbeelden van typen video’s zijn introductievideo’s, vlogs, informatie- of animatievideo’s en salesvideo’s.

Techniek

Bepaal tot slot hoe je de video gaat opnemen. Besteed je de videoproductie uit, of heb je zelf de middelen voor productie? Wil je met meerdere professionele camera’s te werk gaan, of begin je met opnames via je iPhone?

Drie redenen waarom videomarketing ook voor jou geschikt is

Je bedrijf is nooit te klein of ongeschikt voor videomarketing. Zie hier waarom:

 1. Videomarketing kan worden ingezet door zeer uiteenlopende typen bedrijven. Dat komt doordat je verschillende doelen kan koppelen aan videomarketing. Zo kun je videocontent inzetten voor branding, informatievoorziening, entertainment of het gericht benaderen van doelgroepen. Voor ieder wat wils!
 2. Juist doordat slechts 9% van het mkb videomarketing bedrijft, ligt er voor jou een kans. Je onderscheidt je van andere bedrijven én profiteert van de eerdergenoemde voordelen van videomarketing, zoals het verhogen van de doorklikratio.
 3. Tot slot maakt het regelmatig uploaden van kwalitatief goede video’s je bedrijf geloofwaardig. Videocontent straalt professionaliteit uit, en dat leidt tot meer vertrouwen bij de klant. Hup, aan de slag met die video’s!

Tips

Tot slot geef ik je nog wat tips om jouw videomarketing tot een succes te maken:

 • Maak eerst een introductievideo waarin je je bedrijf introduceert alvorens te beginnen met andere videocontent. Dat is een goede basis voor je videomarketingstrategie.
 • Doe goed vooronderzoek naar de verschillende kanalen waarop je video’s kan posten. De meeste mensen kijken nog altijd video’s op YouTube, dus zorg dat je in ieder geval daar vertegenwoordigd bent.
 • Bepaal welk type video bij jouw bedrijf past. Let er ook op dat de juiste video op het juiste kanaal wordt gepost. Zo is de optimale lengte voor een video op Instagram 30 seconden, terwijl een video op YouTube gerust 5 tot 7 minuten mag duren.
 • Voor gevorderden: overweeg om je video te ondertitelen. De meerderheid van de sociale mediagebruikers bekijkt video’s met het geluid gedempt. Daarnaast hebben video’s niet per se geluid nodig, want afbeeldingen, woorden en infographics kunnen in sommige gevallen effectief genoeg zijn om je boodschap over te brengen.

Hoe Volwassen is Jouw Marketing?

By Geen categorie

De afgelopen twee decennia heeft marketing een prominente rol binnen organisaties ingenomen, waarbij traditionele marketingactiviteiten steeds vaker worden aangevuld of vervangen door online alternatieven. Deze online marketing is vooral gericht op het genereren van marketing qualified leads. Dit zijn leads die een grote kans hebben om klant te worden van jouw bedrijf op basis van zoek- en downloadgedrag.

De volwaardigheid van de marketingafdeling in combinatie met de inzet van online marketingstrategieën bepaalt de mate van volwassenheid van jouw marketing. Het is belangrijk om na te gaan hoe volwassen je marketingstrategie is, zodat je kunt vaststellen wat er nodig is om je marketingactiviteiten tot een succes te maken.

Drie niveaus van marketingvolwassenheid

 1. In de kinderschoenen: Marketing als communicatieafdelingDe marketingactiviteiten van jouw organisatie worden uitgevoerd door medewerkers zonder aantoonbare achtergrond in marketing. Marketing is voor hen een bijzaak, naast hun primaire taken binnen de organisatie. Deze medewerkers hebben zich doorgaans de marketingkennis zelf eigen gemaakt vanuit een achtergrond in communicatie. In dit geval valt jouw marketingafdeling vaak onder de verkoopafdeling, waarbij marketing met name een uitvoerend karakter krijgt. Concrete activiteiten van je marketingafdeling zijn onderhoud van de website, organisatie van events omtrent relatiemarketing en klaarmaken van persberichten. Andere, meer strategische marketingactiviteiten, zoals segmenting-targeting-positioning (STP) of channelmanagement, zijn verspreid over verschillende afdelingen of ontbreken geheel. Ook ontbreken online marketingactiviteiten die een meetbare, herhaalbare en schaalbare bijdrage leveren aan de groei van jouw onderneming.
 1. Ontwikkeld: Marketing als volwaardige afdelingDe marketingactiviteiten van jouw organisatie worden uitgevoerd door medewerkers met specialistische kennis op het gebied van marketing. Hun primaire taak is het maken en uitrollen van marketingplannen door de gehele onderneming. De marketingafdeling is een volwaardige afdeling binnen jouw onderneming, waardoor het belang van marketing goed op de kaart staat bij alle medewerkers. Naast traditionele marketingactiviteiten voert de marketingafdeling ook online alternatieven uit, zoals Search Engine Optimisation (SEO), e-mailmarketing en social media marketing. Een goed ontwikkelde marketingafdeling heeft een manager en is vertegenwoordigd in het MT of in de directie via de CEO dan wel een directeur marketing en sales, of geniet zelfs rechtstreekse vertegenwoordiging.
 1. Intelligent: Marketing als faciliterende afdelingDe marketingactiviteiten van jouw organisatie worden door de business zelf uitgevoerd, waarbij de centrale marketingafdeling managers helpt met het opzetten en verbeteren van marketingprocessen in hun business. Marketeers binnen je organisatie ontwikkelen niet zelf de marketingplannen, maar faciliteren managers die verantwoordelijk zijn voor een deel van de markt bij het ontwikkelen en uitrollen van marketingplannen. In dit geval treden marketeers meer op als een consultant binnen de eigen organisatie, waarbij zij gevraagd én ongevraagd advies geven over marketingprocessen. Op die manier is marketing verweven met en toegespitst op businessactiviteiten, wat leidt tot een effectievere vorm van marketing. Binnen organisaties met een faciliterende marketingafdeling is marketing op het hoogste niveau van de onderneming verankerd en is de rol van marketing een vanzelfsprekendheid.

Jouw marketing volwassener maken

Twijfel je of jouw marketing volwassen genoeg is? Heb jij niet de juiste specialisten in huis om jouw marketingafdeling te laten groeien? Dan is marketing outsourcing dé oplossing. Als onafhankelijk online b2b-marketingspecialist ondersteunt Revenue Creative jou bij de invulling van je online marketingstrategie door ons toe te spitsen op jouw unieke situatie. Wij erkennen de bovengenoemde drie niveaus van marketingvolwassenheid, maar zien in dat tevens veel hybride vormen mogelijk zijn en dat de ideale b2b-marketingstrategie vooral op maat vormgegeven moet worden, met een focus op online.

Door het outsourcen van jouw marketing aan Revenue Creative, koop je kennis en ervaring in op het gebied van online marketing, zodat jouw organisatie het klappen van de zweep leert kennen. Wij gebruiken concrete middelen om leads, vraag en revenue te genereren, zoals blogs, SEO, social media marketing, en e-mailmarketing. Revenue Creative werpt samen met jou een frisse blik op je marketingactiviteiten en houdt als externe partij een stok achter de deur. Wij halen het maximale resultaat uit jouw marketingeuro door te bouwen aan een stevig fundament en te werken aan de transformatie naar online.

 
 
 

Marketing in tijden van corona

By Geen categorie

De komende tijd zullen we nog flink de nadelen ondervinden van het coronavirus. De impact op de samenleving en op het bedrijfsleven zijn erg groot. Alles ligt op zijn kop en we moeten een nieuwe draai zien te vinden in deze nieuwe samenleving. Maar waar te starten?
Online marketing biedt bedrijven vele mogelijkheden. Het is nu de tijd om jouw online marketing activiteiten in te zetten, te verbeteren of te optimaliseren. In deze blog geven wij je enkele tips!

Social Selling

De cijfers liegen niet, het sociale media gebruik van de mensen is enorm toegenomen in de afgelopen weken. Door het thuiswerken, het vele thuis zitten en het continue checken van het laatste nieuws zijn deze cijfers hard gestegen. Daarnaast hebben klanten veel vragen en willen ze het laatste nieuws van hun favoriete bedrijven online op de voet volgen. Kortom het is het ideale moment om actief te zijn op je sociale mediakanalen. Zodat je die band met jouw doelgroep behoudt.

Naast informatieve posts, kan sociale media ook goed worden ingezet om meer te verkopen. Social selling. Met de juiste social mediastrategie kun jij ook in deze coronatijd winst maken. Zet jij sociale media en social selling al in met jouw bedrijf?

Webshop

Nu offline verkopen lastiger gaat, is het verkopen online enorm toegenomen. Doe jij dit al? Heb jij producten of diensten die je online kunt gaan verkopen?

E-mail marketing

E-mail marketing is de beste manier om direct te communiceren met je klanten. In deze coronatijd is het belangrijk dat jouw klanten, doelgroep, stakeholders, leveranciers goed op de hoogte zijn van de situatie bij de organisatie. Welke maatregelen heb je getroffen? Wat voor een gevolgen hebben deze? Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe online ideeën (webinars, online acties etc.) aankomen bij je doelgroep? Meer dan ooit moet je nu de aandacht besteden aan goede e-mailmarketing. Zet jij e-mailmarketing al in?

Webinars

Nu de fysieke events voor de komende maanden zijn afgelast, komen veel bedrijven met het aanbieden van webinars. Het verplaatsen van je fysieke event naar online. Webinars zijn perfect om grote groepen te informeren of te inspireren. Het bieden van online trainingen, het geven van lezingen, etc. Het fijne is ook dat je het kunt opnemen en op je website of Youtube kanaal kunt plaatsen. Zo hoeft niet iedereen op het specifieke moment online te zijn om het bij te kunnen wonen. Zij kunnen ook op een later moment – wellicht een moment dat hun beter uitkomt – de webinar rustig bekijken. Met meer aandacht en rust een webinar bekijken, zal uiteindelijk ook succesvoller zijn. Heb jij al geëxperimenteerd met het houden van webinars of het maken van online video content?

SEO

Het goed vindbaar zijn op het web is nu nog belangrijker dan voor de coronacrisis. Nu de doelgroep je niet meer fysiek zal vinden, zal je online goed vindbaar moeten zijn. De concurrentie is hoog. Daarom is het belangrijk om nu veel aandacht te besteden aan het optimaliseren van je website. Hoe meer traffic je naar je website of webshop kunt krijgen, hoe groter de kans op meer conversie en nieuwe aanvragen. Hoe is het met jouw SEO? Ben jij vindbaar op de juiste keywords? Heb jij jouw metatags en meta discriptions goed ingesteld? Maak jij waardevolle SEO-content?

Een ding is zeker, de impact van het COVID-19 virus op de economie en het bedrijfsleven zullen we allemaal hard gaan voelen. Juist nu is het belangrijk om je te wapenen en slimmere marketing toe te passen. Om marketing effectief en winstgevend in te zetten. Dat je goed kijkt naar de ROI van iedere middeleninzet. Heb jij al aandacht besteed aan één van de bovengenoemde punten? Hoe zet jij je marketing in tijden van corona?

Hulp nodig of sparren? Ons marketingteam staat voor je klaar: www.revenuecreative.com

4x Waarom marketing uitbesteden?

By Geen categorie

Is jouw marketing winstgevend? Marketing kan zo goed als de slechtste schakel zijn in de keten. Het is belangrijk dat het geen losse onderdelen zijn, maar een samenhangende aanpak van marketingactiviteiten. Bijvoorbeeld wat als advertenties in Google veel verkeer opleveren, maar de bezoekers vervolgens niet op de juiste pagina terecht komen? Wat als er call-to-action knoppen ontbreken op je website? Of de content die je maakt niet waardevol genoeg is? Wat als je een lead genereert, maar je deze te vroeg belt? Of als je deze lead niet effectief bewerkt van marketing tot sales qualified lead? Het hele online pad moet kloppen en elkaar versterken.

Hieronder zetten wij alle voordelen van marketing outsourcing voor je op een rijtje:

 1. MARKETING WINSTGEVEND MAKEN

Marketing; veel bedrijven hebben het simpelweg te druk of hebben niet de juiste mensen daarvoor in dienst. Het uitbesteden van je marketing activiteiten en je marketing winstgevend maken, kan dan een oplossing zijn. Bij outsourcing van je marketing aan een extern bureau, breng je jouw marketing onder bij experts. Copywriter, sociale media specialist, merkstrateeg, vormgever, marketing automation specialist en technicus. Zo ben je in staat alle elementen van marketing met elkaar te verbinden, ze optimaal samen te laten werken en elkaar te versterken. Het marketing bureau kijkt ook naar de positionering en de bedrijfsdoelen en komt met een passend marketingplan om door middel van een effectieve marketingstrategie deze bedrijfsdoelen te realiseren. De marketingactiviteiten worden gemonitord en bijgestuurd. Meten is weten. Dit is de enige manier naar winstgevende marketing die compromisloze resultaten oplevert. Niet eenmalig maar keer op keer.

 1. ACTIEVE INZET

Door gebruik te maken van marketing outsourcing is er een andere partij die jou scherp houdt. Deze externe partij zal er voor zorgen dat jouw marketing winstgevend wordt. Daarbij hebben zij soms input nodig van jou en zullen daar actief naar vragen. Hierdoor wordt het steeds actief opgepakt en blijft het niet onderaan het lijstje staan.

 1. NIEUWE FRISSE BLIK

Door een externe partij in te zetten voor jouw marketingactiviteiten, wordt er ook met een frisse blik naar de organisatie gekeken. Vaak ben je zo gewend geraakt op de manier hoe jij communiceert als bedrijf en is het een gewoonte geworden om het op die manier te doen. Je ziet de kansen niet meer! Met Marketing outsourcing wordt er goed gekeken naar wat jij nu doet aan marketingactiviteiten doet en hoe dit beter en winstgevend gemaakt kan worden!

 1. WIN-WIN SITUATIE

Nu denk je misschien als ik mijn marketing uitbesteed dan gaat het voor een tijdje goed, maar hoe dan verder in de toekomst? Je kunt er natuurlijk voor kiezen je marketing voor altijd uit te laten besteden, maar het is ook fijn als enkele medewerkers in de organisatie snappen wat er gebeurt en enkele medewerkers er actief bij betrokken worden. Zodat zij ook verstand hebben van het winstgevend maken van marketing. Bij Revenue Creative nemen we niet alleen de marketing uit handen, maar leren wij ook jouw medewerkers hoe marketing winstgevend te maken.

START MARKETING OUTSOURCING MET REVENUE CREATIVE!

Marketing is complex geworden. Alle onderdelen moeten nauw op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Het is daarom van belang het onder te brengen bij een bureau dat kijkt naar het gehele marketingplaatje.  Maak kennis met Revenue Creative, een jong innovatief Marketingbureau uit  Nijmegen!

Maak direct een afspraak:

6 trends om in 2020 succesvol te zijn!

By Geen categorie

2020 ben jij er klaar voor? Hieronder zetten we de belangrijkste trends en ontwikkeling op het gebied van marketing en communicatie op een rijtje. Zodat je met jouw bedrijf online komend jaar kunt gaan groeien:

 1. AUTOMATISERING

Door de automatisering van marketingactiviteiten kan marketing sneller en nog effectiever ingezet worden. Met Marketing Automation programma’s kan met de juiste data, veel geautomatiseerd worden. De gehele klantreis wordt eerst goed in kaart gebracht en vervolgens zo ingericht met deze online programma’s dat leads aan je gebonden worden en deze leads tijdens de hele klantreis de juiste informatie via de juiste kanalen ontvangen. Door gebruik te maken van Marketing Automation zullen leads sneller converteren. En dat is wat je wilt!

 1. VIDEO BLIJFT GROEIEN

Videocontent is de nieuwe standaard als het gaat om content. 72% van de mensen geeft aan liever een video te zien dan een bericht te lezen. Video past in iedere fase van de klantreis en zal dus in 2020 ook in jouw klantreis op meerdere plekken moeten terugkomen. Er zijn meerdere effectieve manieren om video te implementeren in je online strategie. Bij Revenue Creative brengen wij graag met jou in kaart op welke plekken video een effectieve rol kan spelen in jouw digitale strategie.

 1. MERKBELEVING

Iemand die online actief is, ziet op een dag heel veel diverse content van bedrijven voorbij komen. Jij moet onderscheidend zijn tussen al deze bedrijven. Wat maakt jou anders dan andere bedrijven?Dit is een vraag die je in 2020 heel erg duidelijk voor ogen moet hebben. Niet alleen het antwoord op deze vraag is cruciaal, maar ook de uitvoering. Kijkend naar je website, je content uitingen en alle online marketing: komt jouw identiteit hier goed naar voren? Roep jij de emotie op bij je klanten die je op wilt roepen? Ben jij onderscheidend ten op zichte van je concurrenten. Ga jij de interactie aan met je doelgroep op een onderscheidende manier?

Kun jij deze vragen allemaal goed beantwoorden? Erg belangrijk in 2020, zodat de doelgroep weet wie jij bent, jou wilt volgen en een trouwe fan wordt van jouw bedrijf!

 1. VOICE SEARCH

Deze trend hebben we al eens besproken. De groei van Voice Search en het gebruik van Voice Assistents groeit in 2020 heel hard door. Gebruikers blijven typend zoeken, maar gaan steeds meer sprekend zoeken. Enkele feiten op een rijtje:

 • Maar liefst 500 miljoen hebben Google Assistent al gebruikt
 • Via Voice Search worden vooral veel open vragen gesteld. Belangrijk dus ook om als bedrijf met je content hier op in te spelen
 • Vooral onder jongeren is het gebruik van Voice Search groot. Meer dan de helft van de jongeren gebruikt Voice Search meer dan de normale typende manier van zoeken.
 • De zoekvragen via Voice Search zijn een stuk langer, dan de typende vragen. Ook hier moeten bedrijven met hun online strategie de komende jaren op in gaan spelen.
 1. DE ONLINE MOGELIJKHEDEN VOOR B2B GROEIEN ENORM

Voor de B2B wereld groeit het aantal online mogelijkheden in 2020 enorm. Google speelt in op deze B2B wereld. Het is sinds kort mogelijk om via Google Ads de doelgroep in te delen binnen een specifieke industrie en bedrijfsgrootte. Dit biedt veel mogelijkheden voor de B2B markt.

Daarnaast blijft het een terugkomend punt dat in de b2b wereld Marketing en Sales meer moeten samenwerken om te komen tot de beste resultaten. Hun activiteiten moeten goed geïntegreerd worden om leads goed te begeleiden door de gehele klantreis, zodat ze vervolgens een klant worden. Eerder schreven wij al blogs over hoe Marketing en Sales beter kunnen samenwerken.

 1. CULTUUR

Kijkend naar de snelgroeiende bedrijven, zien we iets opvallends. De cultuur van deze bedrijven is open en erg flexibel. Er liggen geen traditionele meerjarenplannen klaar die netjes gevolgd worden. Nee, deze bedrijven volgen de actuele data, sturen dagelijks hun plannen bij door te kijken naar de markt, data en de trends/ontwikkelingen. Afwachten, ideeën en plannen toetsen en akkoord krijgen voor uitvoering bij de hogere leiding is vandaag de dag niet meer efficiënt. De jonge online generatie, is snel, vluchtig en weet vaak beter welke beslissingen er genomen moeten worden om het maximale te bereiken. Snel kunnen handelen en direct overal op in kunnen haken, moet dus vandaag de dag kunnen binnen organisaties. Dat vraagt om een erg open en flexibele cultuur. Iedereen moet binnen een organisatie op basis van actualiteiten en data direct beslissingen kunnen nemen, zonder deze eerst te hoeven toetsen bij hogere leiders.

JOUW EIGEN ONLINE MARKETING TEAM

Hulp nodig bij het bepalen van jouw effectieve online marketing strategie voor 2020? Maak kennis met Revenue Creative. Een innovatief team, dat op de hoogte is van alle trends en ontwikkelingen in marketingland. Samen met jou bepalen we de juiste online marketingstrategie en ondersteunen we je in de uitvoering. Marketing turning into Revenue.

Ready To Stand Out?


Buy Salient Now  Reach Out To Us

English
×

Powered by WhatsApp Chat

×